Kaikki tiedotteet

09.03.2018
Tiedote Kesän 2018 Tiimi&Työnantaja -kurssin haku auki!
Kesän 2018 Tiimi&Työnantaja -kurssin haku auki!
09.03.2018
Tiedote Osuuskuntatoiminta Jyväskylän yliopistossa
Osuuskuntatoiminta Jyväskylän yliopistossa
08.03.2018
Tiedote Väitös: 16.3.2018 DNA mahdollistaa uudet metalliset nanorakenteet (Shen)
M.Sc. Boxuan Shen fysiikan väitöskirjan "Applications of DNA self­assembled structures in nano-electronics and plasmonics" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Tim Liedl (Ludwig-Maximilians­Universitat, Saksa) ja kustoksena apulaisprofessori Jussi Toppari (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
08.03.2018
Tiedote Auttaako aivotieto?

07.03.2018
Tiedote Vuosijuhlassa palkittiin ansioituneita yliopistolaisia

07.03.2018
Tiedote Yliopistojen työehdoista sopimus

Tiedote Tutkimus: Työpaikat ja työttömät eivät kohtaa kasvukeskuksissa

06.03.2018
Tiedote Uutuusteos: Yliopistot – keskiajan viimeisiä linnakkeita vai nykytarpeisiin kerrostuvia mosaiikkeja?
Eurooppalaisten yliopistojen perustehtävät ovat säilyneet keskiajalta tähän päivään lähes entisellään. Nämä tehtävät ovat tutkimus, opetus ja tutkintojen myöntäminen. Instituutioiden säilyneitä perusarvoja ovat vapaan ajattelun ja kriittisen keskustelun tukeminen. Yliopistoissa myös kehitellään edelleenkin uusia yhteiskuntaa hyödyttäviä näkökulmia, käsityksiä ja teorioita. Vanhojen tehtävien päälle kertyy samalla uusien toimintatapojen, arvojen ja arvostusten kerroksia.
06.03.2018
Tiedote Väitös: Väitös 20.4.2018: Molekyyleillä kohti kvanttivallankumousta (Mansikkamäki)
FM Akseli Mansikkamäen kemian väitöskirjan "Theoretical and Computational Studies of Mag­netic Anisotropy and Exchange Coupling in Molecular Systems" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Juha Vaara (Oulun yliopisto) ja kustoksena professori Heikki Tuononen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
05.03.2018
Tiedote Väitös: 16.3.2018 Patentteja ja hyödyllisyysmalleja haetaan erilaatuisille keksinnöille (Heikkilä)
KTM Jussi Heikkilän taloustieteen väitöskirjan "Empirical Analyses of European Intellectual Property Rights Institutions" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Associate Professor Aija Leiponen (Cornell University) ja kustoksena professori Ari Hyytinen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen.
05.03.2018
Tiedote Tutkijat löysivät uuden kvanttihiukkasen – pallosalamaa muistuttavan skyrmionin

02.03.2018
Tiedote Väitös: Väitös 9.3.2018: Sääty-yhteiskunnan talonpoikaisnainen ei pihistellyt pukeutumisessaan (Johnson)
FM Seija Johnsonin etnologian väitöskirjan "I den folkliga modedräktens fotspår. Bondekvinnors välstånd, ställning och mode­medvetenhet i Gamlakarleby socken 1740−1800" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä yliopistonlehtori, FT, dosentti Pia Olsson (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Outi Fingerroos (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen.
Tiedote Filosofiaa poliittisesta eläimestä

02.03.2018
Tiedote Pohjoismainen vertailututkimus kertoo huolestuttavia uutisia hoivatyön kehityksestä

01.03.2018
Tiedote Suomen Akatemialta puoli miljoonaa euroa kehitystutkimukseen

01.03.2018
Tiedote QS Ranking: Jyväskylän yliopistosta kolme tieteenalaa maailman huippujen listalla

27.02.2018
Tiedote Väitös: 9.3.2018: Hyönteiset muuttavat ruokailukäyttäytymistään suojautuakseen taudeilta (Dickel)
M.Sc. Franziska Dickelin ekologian ja evoluutiobiologian väitöskirjan "Medicative diet - the importance of diet and prophylactic treatment on survival and immunity of polyphagous Arctia plantaginis (Arctiidae) larvae" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Dr. Jessica Abbott (University of Lund, Sweden) ja kustoksena professori Johanna Mappes (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
Tiedote Jyväskylän yliopiston liikuntateknologiakoulutus Vuokatissa jatkuu

27.02.2018
Tiedote Väitös: 9.3.2018 Talousvalinnat keskeisiä äitien hyvinvoinnille ja osallisuudelle (Viitasalo)
VTL Katri Viitasalon sosiaalityön väitöskirjan ”Äitien pyrkimykset ja toimintamahdollisuuksien valikko. Käsitteellinen tutkimus äitien taloudellisista toimintamahdollisuuksista” (Aspirations and capability set of mothers. A conceptual study on mothers´ financial capabilities) tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Eeva Jokinen (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena professori Aila-Leena Matthies (Jyväskylän yliopisto). Väitös on suomenkielinen.
26.02.2018
Tiedote Uutuuskirja Suomen yleisimmästä nisäkkäästä