Vuoden 2017 väitökset

7 kohdetta vastaa hakuasi.

18.01.2017
Tiedote Väitös: 27.1.2017 Uusi simulaatiomalli jäätiköiden murtumien tutkimukseen (Riikilä)
FM Timo Riikilän fysiikan väitöskirjan ”Discrete Element Model for Viscoelastic Materials with Brittle Fracture: Applications on Glacier Dynamics” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Ferenc Kun (University of Debrecen, Unkari) ja kustoksena professori Markku Kataja (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
16.01.2017
Tiedote Väitös: 20.1.2017 Nanoputkimateriaalille uusi, yksinkertainen puhdistusmenetelmä (Hokkanen)
FM Matti Hokkasen soveltavan fysiikan väitöskirjan ”On-chip Purification of Arc-discharge Synthesized Multiwalled Carbon Nanotubes via Mobile Liquid Interface” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Oren Regev (Ben-Gurion University of the Negev, Israel) ja kustoksena professori Markus Ahlskog (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
12.01.2017
Tiedote Väitös: 17.1.2017 Maallikkokin kykenee hahmottamaan musiikillisia rakenteita (Hartmann)
FM Martin Hartmannin musiikkitieteen väitöskirjan ”Modelling and Prediction of Perceptual Segmentation” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Associate Professor Emilios Cambouropoulos (Aristotle University of Thessaloniki) ja kustoksena professori Petri Toiviainen (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanninkielinen.
03.01.2017
Tiedote Väitös: 14.1.2017 Liikunnanopettajakoulutus on muuttunut käytännönläheisyydestä monipuoliseen tieteelliseen koulutukseen (Lahti)
LitM Jukka Lahden liikuntapedagogiikan väitöskirjan "Jumpan jalanjäljiltä akateemiseen maisterintutkintoon. Jyväskylän liikunnanopettajakoulutus 1963-2013" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Arto Nevala (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena emeritusprofessori Lauri Laakso (Jyväskylän yliopisto).
03.01.2017
Tiedote Väitös: 7.1.2017 Ohjelmistokehittäjät käyttävät oikoteitä vastatakseen ympäristön vaatimuksiin (Ghanbari)
M.Sc. Hadi Ghanbarin tietojenkäsittelytieteen väitöskirjan “Investigating the Causal Mechanisms Underlying the Customization of Software Development Methods” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Kieran Conboy (National University of Ireland, Galway) ja kustoksena professori Mikko Siponen (Jyväskylän yliopisto).
02.01.2017
Tiedote Väitös: 13.1.2017 Nuorten liikuntavammojen ehkäisy vaatii hyvää liikehallintaa (Leppänen)
TtM Mari Leppäsen liikuntalääketieteen väitöskirjan ”Prevention of injuries among youth team sports: the role of decreased movement control as a risk factor” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä PhD Rhodri S. Lloyd (Cardiff Metropolitan University, Iso-Britannia) ja kustoksena professori Urho Kujala (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanniksi.
02.01.2017
Tiedote Väitös: 13.1.2017 Musiikillisesti koulutettujen ja kouluttamattomien aivot hahmottavat musiikkia eri tavoin (Burunat Perez)
MA Iballa Burunat Perezin musiikkitieteen väitöskirjan ”Brain integrative function driven by musical training during real-world music listening” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Associate Professor Jessica Grahn (University of Western Ontario, Kanada) ja kustoksena professori Petri Toiviainen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.