Liikeidea04 -kilpailun palkintojen arvo yli 25 000 euroa

Jyväskylän Teknologiakeskus Oy järjestää LIIKEIDEA’04 kilpailun 20.10.2003 -9.1.2004. Tavoitteena on löytää huippuosaamiseen ja uuteen tietoon tai teknologiaan perustuvia ideoita, joista voidaan kehittää uusia innovaatioita ja uutta liiketoimintaa Jyväskylän seudulle.
Liikeideakilpailu järjestetään jo viidettä kertaa, korkeatasoista osaamista haetaan

- Keski-Suomi voi menestyä globaalissa kilpailussa vain osaamispohjaisilla tuotteilla ja liiketoiminnalla. Siksi uusia ja innovatiivisia ideoita tarvitaan jatkuvasti. Usein kaikkein innovatiivisimmissa ideoissa yhdistetään eri alojen osaamista. Loppuvuonna 2002 järjestetyssä liikeideakilpailussa palkituista hankkeista on syntynyt kolme uutta yritystä. Kokemuksemme myös aiemmista kilpailusta ovat olleet niin hyvät, että uskomme löytävämme useita hyviä ideoita myös nyt, arvioi varatoimitusjohtaja Esko Peltonen Jyväskylän Teknologiakeskuksesta.

Hyville ideoille hyvät palkinnot

Pääpalkinnon arvo on yli 20.000 euroa. Palkinto koostuu 3.000 euron henkilökohtaisesta osuudesta, maksimissaan 17.000 euron kehittämisosuudesta sekä yrityshautomotilasta vuoden ajaksi. Pääpalkinnon lisäksi jaetaan 1.000 euron Hyvä idea –palkinto sekä 1.000 euron Paras opiskelijaidea –palkinto. Kilpailu on avoin kaikille yksityishenkilöille ja yrityksille.
Tarjolla myös valmennusta valtakunnalliseen kilpailuun
Jyväskylän Teknologiakeskus on myös mukana järjestämässä valtakunnallista Venture Cup –liiketoimintasuunnitelmakilpailua yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa. Liikeidea’04 -kilpailuun osallistujilla on mahdollisuus osallistua erikseen myös Venture Cupiin ja sen yhteydessä Jyväskylässä pidettäviin tapahtumiin sekä saada Tekno-logiakeskuksesta valmennusta oman kilpailuehdotuksensa suunnitelman kehittämiseen.

Mukana Midinvest Management, Keski-Suomen Osuuspankki ja Pohjola

Kilpailun tukijoina ovat yritystoiminnan keskeisinä vaikuttajina tunnetut Midinvest Management, Keski-Suomen Osuuspankki ja Pohjola. Yritysten edustajat tuovat myös asiantuntemuksensa kilpailun tuomaristoon.

Aiemmin palkitut menestyneet

Magnasense - Ryhmämme osallistui Teknologiakeskuksen Liikeidea'02 -kilpailuun, jonka voitimme tammikuussa. Kilpailun säännöissä Teknologiakeskus esitti, että hyvistä ideoista kehitetään uutta liiketoimintaa yhdessä. Näin on tapahtunut. Teknologiakeskus järjesti ideamme markkinaselvityksen rahoituksen ja sparrasi valtakunnallisessa Venture Cup -kilpailussa hyvin tuloksin: voitimme toukokuussa kolmannen palkinnon ja samalla 10.000 euroa lisää, toteaa tyytyväinen Mika Laitinen. Sen jälkeen olemme jatkaneet liiketoimintavalmiuksien kehittämistä Teknologiakeskuksen kanssa ja meidät on hyväksytty valtakunnalliseen LIKSA-kehittämisohjelmaan. Olemme myös aloittaneet neuvottelut pääomasijoituksen saamiseksi. Magnasense Oy on juuri perustettu ja olemme hakemassa globaalin liiketoiminnan ymmärtämystä käynnistyvästä Global Software ohjelmasta. Odotamme paljon lähikuukau-silta ja -vuosilta, kertoo innostunut toimitusjohtaja Laitinen.

Codewise Oy
- Voitimme opiskelukaverini Juha Hämäläisen kanssa Liikeidea 2002:n Paras opiskelijaidea -palkinnon oppilaitoksille suunnatulla ohjelmistotuoteidealla. Kilpailun jälkeen saimme Teknologiakeskuksesta apua liiketoimintasuunnitelman kehittämisessä. Perustimme yrityksen maaliskuussa 2003 ja pääsimme saman tien aloittamaan yrityshautomossa. Hautomossa Teknologiakeskus on sparrannut meitä kuukausittain. Olemme myös päässeet liiketoimintaosaamisen valmennusohjelma Osaavaan, jossa yhtenä tärkeänä kohteena on ollut myynnin ja asiakasneuvottelujen tehokas hoitaminen. Tulevaisuus näyttää hyvältä, toteaa toimitusjohtaja Harri Erho Codewise Oy:stä.

Palvelut ideoiden kaupallistamiseksi esimerkilliset Jyväskylässä

Uuteen tietoon ja osaamiseen perustuvien ideoiden jalostaminen yritystoiminnaksi on tärkeä osa Jyväskylän Teknologiakeskus Oy:n toimintaa. Tarjoamme teknologia- ja yritysasiantuntemusta, yrityskehityspalveluja, yhteyksiä ja toimitiloja kaikkiin vaiheisiin idean arvioinnista yrityksen käynnistämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yliopiston, ammattikorkeakoulun ja tutkimuslaitosten tutkimuslähtöisten ideoiden kehittämiseen pystymme myös tarjoamaan erikoisehtoista rahoitusta.

Kilpailun osallistumislomake ja säännöt löytyvät Jyväskylän Teknologiakeskus Oy:n www-sivuilta osoitteessa http://www.jsp.fi. Osallistumislomakkeita saa myös Innovasta (Piippukatu 11, Jyväskylä).

Lisätietoja: kehityspäällikkö Antti Aarnio, Jyväskylän Teknologiakeskus Oy
Puh. (014) 445 1157, gsm 040-503 6634, antti.aarnio@jsp.fi