Ajankohtaista

Haapamäen elokuvakurssi opettajaopiskelijoille

Alkamisaika: perjantai 02. heinäkuuta 2004, 08.00

Päättymisaika: sunnuntai 04. heinäkuuta 2004, 23.59

Paikka: Haapamäki

OKL:n Tutkiva opettaja –verkosto osallistuu yhdessä opettajaopiskelijoiden kanssa HAAPAMÄEN ELOKUVATAPAHTUMAAN 2. – 4.7.2004 ELOKUVAKURSSI OPETTAJILLE Kurssin ohjelma: 1. päivä: aloitusateria ja info klo 12 klo 13 –17 Suojalla Tauno Palo ja vanha suomalainen elokuva - Matti Kassila ja Jukka-Pekka Palo molemmista aiheista - kooste Tauno Palon viidestä elokuvasta (n. 1½ tuntia); keskustelua klo 17 päivällinen klo 19 ”Tulipunainen kyyhkynen” (Matti Kassilan 1961 ohjaama Tauno Palon viimeinen elokuva; keskustelua 2. päivä: klo 8 aamiainen klo 8.30 – 11.30 elokuvan tekeminen Suomessa - Matti Kassila (käsikirjoitus ja ohjaus) - Vesa Vierikko (näyttelijäntyö) - Esa Vuorinen (kuvaus, prof.) - Kati Ilmarinta (lavastus ja puvustus, prof.) - Juho Gartz (leikkaus) klo 11.30 – 12.45 lounas klo 13 – 17 aamupäivän ohjelma jatkuu klo 17 päivällinen klo 18.15 – 22.30 höyryjunamatka Tuurin kyläkauppaan (isäntinä Martti Vainio ja Vesa Keskinen; ohjelmaa 2. päivänä jakaannutaan kahteen osaan, Suojalle ja viereiselle ala-asteen koululle, vetäjät vaihtavat puolivälissä päivää paikkaa. Opetus tapahtuu luentojen ja keskustelujen muodossa. Elokuvaesityksissä kummassakin paikassa teemana suomalaiset lasten- ja nuorten elokuvat eri vuosikymmeniltä. 3. päivä: koko päivä keskitytään teemaan ”miten opettaa elokuvaa kouluissa” koulutusvastaavana Tikkurilan lukion elokuvaopettaja Antti Pentikäinen. Seurataan Haapamäen yhteiskoulussa elokuvakurssia, katsotaan videoelokuvakilpailun parhaat ja palkitaan. Antti Pentikäisen luennon jälkeen keskustellaan aiheesta. Ruokailut ja kahvitauot yhteiskoulun tiloissa. Lopuksi yhteenveto ja tiedottaminen jatkosta. Päättyy klo 17 päivälliseen. Junat tulevat Haapamäelle ennen puoltapäivää ja lähtevät klo 18:n jälkeen. Erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista lähemmin nettisivuilla ja puhelimitse Anne Liukkonen 0400-902524. Kurssimaksu 100 euroa. Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ilmainen. Luennot / keskustelut lauantaina 3.7.2004 Suuoja Ala-aste 8.30 käsikirjoitus ja tuotannon valmistelu/ visuaalinen valmistelu ja Matti Kassila toteutus / Esa Vuorinen ohjaus / Matti Kassila kuvaus) ja Kati Ilmaranta näyttelijäntyö / Vesa Vierikko (lavastus ja puvut) leikkaus ja post prod. Juho Gartz 11.30 ruokailutauko 13.00 visuaalinen valmistelu ja toteutus käsikirjoitus ja tuotannon Esa Vuorinen (kuvaus) ja Kati Ilmaranta valmistelu / Matti Kassila lavastus, puvut) ohjaus / Matti Kassila leikkaus ja post prod. Juho Gartz näyttelijätyö / Vesa Vierikko 17.00 päivällinen 18.15 lähtö Tuurin kyläkauppaan höyryjunalla / matkalla ja perillä ohjelmaa / matkasta tehdään videoelokuva 22.00 paluu Haapamäelle Huom! Muutama opiskelija mahtuu vielä peruutusten takia Lisätietoja prof. Eira Korpinen korpinen@edu.jyu.fi puh. 0400 850411 Elokuvaesitykset Haapamäen elokuvatapahtumassa Perjantai 2.7. Suoja Ala-aste klo 13.30 Tauno Palo-kooste (1 rulla viidestä elokuvasta) 15 Urpo ja Turpo- sarja klo 19 Tulipunainen kyyhkynen 17 Poika ja ilves klo 21 Pojat Lauantai 3.7. Suoja Ala-aste klo 15 Suomisen perhe 15 Kuningas jolla ei ollut sydäntä klo 19 Täältä tullaan elämä 17 Rölli – hirmusia tarinoita klo 21 Komisario Palmun erehdys Sunnuntai 4.7. Ala-aste Klo 15 Anni tahtoo äidin

http://haapamaenelokuvakerho.com

Tekijä

Eira Korpinen
korpinen@edu.jyu.fi
0400 850411
OKL/Tutkiva opettaja -verkosto
kuuluu seuraaviin kategorioihin: