Ajankohtaista

Naistutkimuspäivät 2004. Teorian tekoja. Feministisen ajattelun voima. - Women's studies conference 2004. Theory Acts. The Power of Feminist Thought.

Alkamisaika: perjantai 19. marraskuuta 2004, 00.00

Päättymisaika: lauantai 20. marraskuuta 2004, 23.59

Paikka: Agora

Tämän vuoden naistutkimuspäivien teema "Teorian tekoja" muistuttaa siitä, että naistutkimuksen alalla teoretisointi on mitä käytännöllisintä toimintaa. Normatiivisen sukupuolijärjestyksen kyseenalaistaminen edellyttää irtiottoa totutuista tekemisen ja tietämisen tavoista sekä asioiden ja käsitteiden uudelleen ajattelua. Feministinen teoretisointi onkin ollut olennaista naisliikkeelle ja se on sitä mitä suurimmassa määrin myös naistutkimukselle, joka tieteenalana pyrkii saamaan aikaan muutoksia sukupuolitetussa maailmassa. Naistutkimuspäivien pääpuhujina kuullaan professoreita Joan W. Scott, Marianne Liljeström ja Päivi Naskali. Naistutkimuspäivien yhteydessä myönnetään ensimmäistä kertaa vuoden naistutkimusteko -palkinto. Vuoden naistutkimustekoa voi äänestää täyttämällä SUNS:n sivuilta löytyvän ehdotuslomakkeen.Lomake löytyy osoitteesta: http://www.uta.fi/jarjestot/suns/ajankohtaista.htm

http://www.jyu.fi/yhtfil/naistut/NTpaivat2004/tervetuloa.htm

Tekijä

Tuija Modinos
tmodinos@yfi.jyu.fi
(014) 260 3126
Naistutkimus/ Women's studies
kuuluu seuraaviin kategorioihin: