Uusi kansainvälinen kesäkoulu Jyväskylässä

Jyväskylä International Summer School in Human Sciences
24.5.-19.6.2004

- Ensimmäinen kansainvälinen ‟ihmistieteiden” kesäkoulu, Jyväskylä International Summer School in Human Sciences, on sujunut hyvin, kertoo opintoneuvoja Taru-Mari Talaslahti yliopiston kansainvälisistä palveluista. Kesäkoulun neljälle kurssille on osallistunut 35 opiskelijaa, joista 22 ulkomaisia. Ulkomaisista opiskelijoista suurin osa on Euroopasta, kaukaisin opiskelija tulee Japanista saakka, Talaslahti kuvaa.

Kesäkoulu koostuu neljästä ainerajat ylittävästä kurssista, jossa luennoi suomalaisten lisäksi asiantuntijoita Espanjasta ja Norjasta. Kaksi kursseista keskittyy psykologiaan, teemoinaan mm. perheväkivallan kohtaaminen.

- Aiheina olivat perheväkivallan tunnistaminen ja naisen, lapsen ja miehen kanssa työskentely sekä tähän työhön liittyvät turvallisuuteen liittyvät erityiskysymykset, kuvailee lehtori Juha Holma. Toinen psykologian kurssi paneutui neuvonta- ja terapiatyön dialogisiin käytäntöihin. Professori Taru Lintusen johdolla perehdyttiin liikuntapsykologiaan, erityisesti sosiaalisten- ja tunnetaitojen oppimiseen ja opettamiseen. Neljäs kurssi käsitteli monikulttuurista johtajuutta.

- Kesäkoulu on yksi osa monipuolista yhteistyötämme eri puolilla maailmaa sijaitsevien yhteistyöyliopistojemme kanssa. Koulu on suunnattu omien opiskelijoidemme lisäksi juuri partneriyliopistojen opiskelijoille, joille voi olla vaikeaa lähteä Suomeen saakka opiskelemaan koko lukukaudeksi. Kesävaihtoehtoja on selvästi kaivattu lisää, Talaslahti summaa. Tarkoitus on järjestää kesäkoulu vuosittain sekä laajentaa jatkossa kurssivalikoimaa.

Taru-Mari Talaslahti, puh. 260 1083, taru-mari.talaslahti@adm.jyu.fi
Professori Jarl Wahlström, puh. 260 2873, jarl.wahlstrom@psyka.jyu.fi