Keskisuomalaiset ICT-toimijat yhteistyöhön uusien EU-maiden kanssa

Alkamisaika: tiistai 29. kesäkuuta 2004, 00.00

Päättymisaika: tiistai 29. kesäkuuta 2004, 00.00

KESKISUOMALAISET ICT-TOIMIJAT YHDISTIVÄT VOIMANSA UUSIEN EU-JÄSENMAIDEN KANSSA

Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Keski-Suomen Liitto, Jykes Oy ja Jyväskylän Teknologiakeskus Oy saivat päätökseen yhteisen verkostoitumisprojektin. ERIC-hankkeen (‟Enhancing regional ICT cluster for regional development”) tavoitteena oli tutkimus- ja kehitysprojektien ideoiminen ja hakeminen yhdessä uusien EU-jäsenmaiden kanssa. ICT- eli informaatio- ja kommunikaatioteknologia -alan toimijoita oli mukana Suomen lisäksi Virosta, Puolasta, Tšekistä, Slovakiasta, Unkarista ja Sloveniasta.

– ERIC-hankkeen tavoitteena oli kansainvälistyminen uusiin EU-maihin keskisuomalaisen alueellisen yhteistyön avulla. Mielestämme siinä onnistuttiin. Seudullisella yhteistyöllä saavutettiin kansainvälistä näkyvyyttä ja synergiaetuja, kertoo Samuli Pekkola Jyväskylän yliopistosta.

Projekti poiki laajan, osallistuvien maiden paikallista tilaa käsittelevän arviointiraportin sekä kymmenen hakemus- tai valmisteluvaiheessa olevaa yhteistyöprojektiaihiota. Esimerkiksi Tuning-hankkeessa kehitetään elektroninen kohtauspaikka ICT-alan opiskeluprojektien ja yritysten tarpeisiin. Hankkeeseen osallistuu aktiivisia toimijoita Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun lisäksi Puolasta, Virosta, Saksasta, Sloveniasta ja Englannista.

– EU:n laajentuminen luo ICT-sektorille sekä uhkia että mahdollisuuksia. Myös keskisuomalaisten toimijoiden on tarpeellista olla mukana tutkimassa uusia mahdollisuuksia, joita EU:n uudet jäsenmaat tuovat mukanaan, arvioi Timo Juntunen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Eric-hanke oli EU:n aluekehitysrahasto EAKR:n rahoittama.

Kerromme mielellämme lisää

Samuli Pekkola, Jyväskylän yliopisto, (014) 260 3040, samuli@cc.jyu.fi

Timo Juntunen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, (014) 444 7228, timo.juntunen@jypoly.fi

Veli-Pekka Heikkinen, Jyväskylän Teknologiakeskus Oy, (014) 4451 125, veli-pekka.heikkinen@jsp.fi