Ajankohtaista

Sähköjyvä 45

Sähköjyvä 45/16.12.2004

Sähköjyvä ilmestyy torstaisin, aineisto torstaina klo 12 mennessä osoitteella: tiedotus@jyu.fi

Tämä numero sisältää mm.:
- Rehtorin myöntämä erityisstipendi – Rector’s Special Awards 2005
- Väitös - Dissertation
- Hyväksyttyjä lisensiaatintöitä- Licentiate Theses
- Koulutusta – Personnel Training

* Perinteiset joulukahvit koko yliopiston henkilökunnalle to 23.12. klo 13.30-15 päärakennuksen lämpiössä. Tervetuloa! HUOM! Kahvitilaisuudessa noin klo 13.45 Juhlavuoden aloitetoimikunta julkistaa ja jakaa aloitekampanjan palkinnot.

* FM Liisa Harjula on nimitetty viestintään tiedottajaksi 1.1.2005 alkaen.

* POISSAOLOTIETOJEN ILMOITTAMINEN. Muistathan ilmoittaa loma-ajan poissaolot puhelinpalveluihin (puh. 9) tai ohjelmoida loma-ajan puhelimeesi. Ilmoita myös muut poissaolot (kuten kokoukset, virkamatkat, koulutustilaisuudet).

* OVATKO PUHELINTIETOSI AJANTASALLA? www.jyu.fi -sivuston hakupalveluista puhelinnumeroiden ja sähköpostiosoitteiden haku on käytetyimpiä palvelujamme. Sivusto palvelee sekä puhelinpalveluja että www-sivuja. Jotta pystymme palvelemaan tehokkaasti, on tärkeää, että tarkistat omien tietojesi ajantasaisuuden. Voit tarkistaa tietosi Haku-sivuston "henkilökunnan yhteystietohaku" linkin kautta. Samalta sivulta löydät myös linkin vaihde@jyu.fi jolla korjaat tietosi tämän päivän tasalle.
HUOM! Puhelinyhdyshenkilöitä pyydetään huomioimaan koko laitoksen tietojen ajantasaisuus.
Kaikki puhelinpalveluille osoitetut sähköpostiviestit kannattaa lähettää osoitteella vaihde@jyu.fi. Lisätietoja: Puhelinpalvelut Ira Vaskelainen, 1028, vaihde@jyu.fi

* Yliopistoliikunta tiedottaa: Jyväskylän yliopistolta perittävät AaltoAlvarin käyttömaksut muuttuvat 1.1.2005. Käyttömaksujen korotukset muuttavat käyttäjän omavastuuta seuraavasti: Aamu-uinti 1,7 € (ma-pe klo 6-10), uintivuoro 2 € (keskiviikkona, sisäänkäynti klo 15.30 - 16.30), kuntosalin vapaavuoro 3,5 € (perjantaina klo 11-13, sisäänkäynti klo 12 mennessä). Yliopistoliikunta, Merja Kalaja, YO-liikunta@adm.jyu.fi

* Maisterien sijoittuminen työelämään: Lukuvuonna 2002-2003 valmistuneiden maisterien sijoittuminen työelämään - uunituoreet tiedekuntakohtaiset raportit löytyvät osoitteesta http://www.jyu.fi/rekrytointi/sijseur.htm. Raportit ovat pdf-muodossa.
Lisätietoja: Annamari Rovamo, p. 1084, Tutkimus- ja rekrytointipalvelutREHTORIN ERITYISSTIPENDIT 2004

Yliopiston rehtori on 9.12.2004 tekemällään päätöksellä myöntänyt vuoden 2004 erityisstipendin 750 € kannustusstipendinä liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnassa liikuntahallinnon koulutusohjelmassa opiskelevalle Juha Tuomiselle. Hyvin opinnoissaan edennyt Tuominen on lähdössä kevätlukukaudella kansainväliseen opiskelijavaihtoon puoleksi vuodeksi Australiaan.
Stipendiä haki tänä vuonna yhteensä kuusi ylipistomme opiskelijaa. Erityisstipendejä on myönnetty tässä muodossa Jyväskylän yliopistossa opiskeleville perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille vuodesta 1996 lähtien. Lisätietoja: Tuula Maijanen, puh. 1072


VÄITÖKSIÄ

ke 22.12. klo 12 Paulaharju. FM Viatcheslav Solbakovin tietotekniikan väitöskirjan ”Circulation and Dispersion Modeling for the Water Environment Problems” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Jari Hämäläinen (Kuopion yliopisto) ja kustoksena professori Pekka Neittaanmäki.


LISENSIAATINTÖITÄ

FM Jani Kurhinen, tietotekniikka, ”Lyhyen kantaman vertaisverkot tiedonlevittäjinä”. 15.11.2004

FM Jussi Hakanen, tietotekniikka, ”Challenges of Process Integration to Interactive Multiobjective Optimization”. 15.11.2004

M.Sc. Oleksiy Mazhelis, tietojenkäsittelytiede, ‟User Substitution Detection in Mobile Context based on Behaviour and Environmental Monitoring”.

KTM Panu Moilanen, ietojärjestelmätiede, ”Seitsenpäiväiset sanomalehdet verkossa”. 15.11.2004

PsM Nina Kultti-Lavikainen, psykologia, Lukemisen perustaitojen arviointimenetelmä PEDAFON –pilotti-versio luokka-asteille 1-3”. 18.11.2004

KTM Virve Ollikainen, kansantaloustiede, ”Gender differences in unemployment in Finland”.23.11.2004

DI Liisa Niemi, yrittäjyys, ‟Strategic Renewal of a Family Business After Succession in the Context of the Textile and Clothing Industry – an Ownership and Business Perspective”. 23.11.2004

KTM Jari Syrjälä, johtaminen, ‟Voi tuuli kylmästi kutittaa selkää… Henkilöstöstrategia integraatiossa yksilöiden kertomana”. 23.11.2004

YTM Jukka Lahtonen, kansantaloustiede, ‟Matching Heterogenous Job Seekers and Vacancies: Empirical Studies Using Finnish Data”. 15.12.2004

M.Sc. Oleksiy Mazhelis, tietojenkäsittelytiede, ”User Substitution Detection in Mobile Context based on Behaviour and Environment Monitoring”. 16.12.2004

FM Jari Hautamäki, tietojenkäsittelytiede, "IT-palvelutason hallinnan omaksumisesta”. 16.12.2004


KOULUTUSTA

* Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutuskeskus järjestää koulutusohjelman "Johtaminen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa". Koulutus alkaa tammikuun 27. päivänä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa
www.cec.jyu.fi/koulutusohjelmat/jokoko


* ATK-keskuksen kevään koulutuskalenteri on ilmestynyt. Tervetuloa maksuttomille käyttäjälähtöisille lyhytkursseille!

Tarjoamme keväällä myös uusia työpajoja (mm. kuvankäsittelyyn ja toimisto-ohjelmien sujuvaan käyttöön) sekä laitoskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia.

Tammikuun koulutukset:

Näin järjestät tiedostosi to 13.1. klo 13.15 - 16 (3 h). MaD 207. Luot kansioita, järjestelet tiedostoja ja opit löytämään tiedostosi nopeasti. Myös muita peruskäyttäjän näkökulmasta tärkeimpiä Windows -ympäristön perustoimintoja.

PowerPoint - esittele elävästi pe 14.1. ja ti 18.1. klo 13.15 -16 (2 x 3 h). MaD 207. Luo seminaariin havainnollinen esitys, kalvosarja tai messuille edustava esittelymateriaali. Tutustut Powerpoint -ohjelman keskeisimpiin toimintoihin. Kouluttajana Hannele Rajaniemi, hannele.rajaniemi@jyu.fi.

GroupWise -perusteet to 20.1. klo 13.15-16. MaD 207. Tehosta sähköpostin käyttöäsi: kertaat viestien ja liitetiedostojen käsittelyn. Hyödynnät osoitekirjaa ja jakelulistoja. Järjestelet viestisi kansioihin. Estät roskapostin.

Powerpoint -työpaja to 27.1. klo 12.15 - 16 (4 h). Työstät omaa esitystäsi ja saat vinkkejä tehokkaaseen työskentelyyn ja esittämiseen. Suunnittele esityksesi sisältöä etukäteen ja ota mukaan omaa materiaaliasi. HUOM: edellytytetään ohjelman perusteiden hallintaa.

Word - sujuvasti lyhyet asiakirjat pe 28.1. ja ti 1.2. klo 9.15 -12 (2 x 3 h). MaD 207. Kertaa hyvät tekstinkäsittelyn periaatteet. Opit laatimaan selkeitä muistioita ja pöytäkirjoja. Luot taulukoita ja lisäät grafiikkaa. Tutustut myös työskentelyäsi nopeuttaviin ja helpottaviin toimintoihin.

Lisätietoja koulutuksista: atk-keskuksen www-sivuilta: http://opas.cc.jyu.fi ja Palvelut > Koulutus tai Korpista: https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/generalInfo.jsp?lang=2. Valitse atk-keskus ja kevään opetusohjelma.

Ilmoittautumiset ensisijaisesti Korpin kautta (- tai sähköpostitse kouluttajalle).
Lisätietoja: Hannele Rajaniemi, hannele.rajaniemi@jyu.fi
RAUHALLISTA JOULUA!

Tekijä

Eila Parkkari
eila.parkkari@adm.jyu.fi
(014) 260 1044
viestintä
kuuluu seuraaviin kategorioihin: