Haukkalan lastenpsykiatrisen hoitolaitoksen kannatusyhdistys lahjoitti 10 000 euroa JY:lle

Haukkalan lastenpsykiatrisen hoitolaitoksen kannatusyhdistys on osallistunut Jyväskylän yliopiston varainhankintakampanjaan 10 000 euron lahjoituksella.

- Kannatusyhdistys haluaa jatkaa tukeaan yliopistolle, jolle se viimeksi oli rahoittamassa perhetutkimuksen professuuria. Sen viimeinen erä maksettiin vuonna 2008. Tässä taloudellisessa tilanteessa kannatusyhdistys haluaa edelleen tukea Jyväskylän yliopistoa, jonka keskeisiin tutkimusstrategioihin kuuluu lasten ja nuorten hyvinvointi, kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Isto Ruoppila toteaa.

Yli 50 vuotta toimineen kannatusyhdistyksen tehtävänä on edistää ja tukea lasten sekä nuorten psykiatrista ja psyykkis-sosiaalista hoitoa, opetusta, näitä koskevaa koulutusta ja tutkimusta sekä kehittää tässä tarkoituksessa kansainvälistä yhteistyötä. Lahjoitus sopii siis hyvin kannatusyhdistyksen tarkoitusperiin. Väitöskirjatöiden taloudellinen tuki on hieman epäsuorempaa yliopiston toiminnan tukemista. Yhdistys on myös yksi oppimisvaikeuksien tutkimukseen erikoistuneen Niilo Mäki Instituutin taustavoimista.

Lahjoitus sijoitetaan yliopiston peruspääomaan, jolloin aikaansaadaan merkittävä vipuvaikutus: valtio on luvannut 2,5-kertaisen vastinrahan jokaista yksityiseltä sektorilta kerättyä lahjoituseuroa kohden vuoden 2010 loppuun saakka. Kannatusyhdistyksen lahjoitus tuottaa näin yliopistolle 35 000 euroa.

- Jyväskylän yliopistossa on vahvaa monitieteistä tutkimusta ja opetusta, joka liittyy lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Haukkalan tukiyhdistyksen lahjoitus on erinomainen tunnustus tälle työlle, rehtori Aino Sallinen kiittää.

Haukkalan sairaalassa toimii lastenpsykiatrinen poliklinikka sekä nuorisopsykiatrian osasto, jotka tarjoavat tutkimus- ja hoitopalveluita lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Haukkalan sairaalan toimipisteet sijaitsevat Keski-Suomen keskussairaalassa ja Haukkalassa Jyväskylässä.

Haukkalan lastenpsykiatrisen hoitolaitoksen kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Isto Ruoppila, puh. 040-416 2235, isto.ruoppila@psyka.jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,