Panda lahjoitti yliopistolle 10 000 euroa

Pandalta 10 000 euron lahjoitus Jyväskylän yliopistolle

Lakritsi-  ja suklaatehdas Panda osallistuu Jyväskylän yliopiston varainhankintakampanjaan 10 000 euron lahjoituksella.

- Panda haluaa olla tukemassa  omalta osaltaan Jyväskylän yliopiston tieteellistä tutkimusta ja huippututkimuksen kehittämistä. Jyväskylän yliopiston menestys ja edelläkävijyys vahvistavat myös koko Keski-Suomen talouskehitystä,  toimitusjohtaja Ami Wardi toteaa.

Lahjoitus sijoitetaan yliopiston peruspääomaan, jolloin aikaansaadaan merkittävä vipuvaikutus: valtio on luvannut 2,5-kertaisen vastinrahan jokaista yksityiseltä sektorilta kerättyä lahjoituseuroa kohden vuoden 2010 loppuun saakka. Lahjoitus tuottaa näin yliopistolle 35 000 euroa.

- Panda ja Jyväskylän yliopisto ovat molemmat vahvoja brändejä, jotka toiminnallaan vahvistavat seudun tunnettuutta ja vetovoimaa, varainhankintapäällikkö Ritva Nirkkonen korostaa.

Vaajakoskella sijaitsevan Pandan perinteet alkavat jo vuodesta 1920. Panda on erikoistunut suklaa- ja lakritsituotteisiin, joita viedään yli 20 maahan, tärkeimpinä vientialueina Pohjoismaat, USA, UK, Kanada, Puola, Saksa ja Espanja. Tärkein vientituoteryhmä on lakritsituotteet. Pandan omistaa  norjalaiseen Orkla-konserniin kuuluva Felix Abba. Yritys työllistää noin 270 henkilöä.

Toimitusjohtaja Ami Wardi, Panda, puh. 020 785 4004 ami.wardi@panda.fi

Varainhankintapäällikkö Ritva Nirkkonen, Jyväskylän yliopisto, puh. 0400-247441, ritva.nirkkonen@jyu.fi

www.jyu.fi/yliopistontukijat

Tekijä