Jyväskylän yliopiston johtajakoulutukselle menestystä kansainvälisessä arvioinnissa

Kansainvälinen arviointi- ja asiantuntijaorganisaatio Association of MBAs (AMBA) on myöntänyt Jyväskylän yliopiston MBA-koulutukselle (Master of Business Administration) viiden vuoden mittaisen jatkoakkreditoinnin. Sen saaminen edellyttää, että ohjelma täyttää korkeat kansainväliset johtamiskoulutuksen laatuvaatimukset.

AMBA arvioi MBA-ohjelman ensimmäisen kerran vuosi sitten ja nyt pisimmälle mahdolliselle ajalle saatu jatkoakkreditointi on loistosaavutus. Kansainväliset arvioijat kiittelivät erityisesti MBA-ohjelman aktiivista kehitystyötä, joka perustui edellisen arvioinnin suosituksiin.

Myös liikkeenjohdon koulutuksen strateginen asemointi Jyväskylän yliopistossa sai tunnustusta. MBA-koulutuksen sekä muun kauppatieteellisen opetuksen ja tutkimuksen integroivan kauppakorkeakoulun perustaminen nähtiin merkittävänä vahvuustekijänä koko yliopistolle. Myös vireillä olevat hankkeet liittyen johtamiskoulutuksen entistäkin vahvempaan kansainvälistymiseen saivat kiitosta.

- Akkreditointi on merkittävä tunnustus johtamiskoulutukselle, jonka kilpailukykyä parannetaan jatkuvasti vastaamaan globaalitalouden nopeisiin pyörteisiin. Jatkoakkreditointi antoi myös vahvistusta sille, että kauppakorkeakoulun perustaminen on ollut onnistunut ratkaisu, rehtori Aino Sallinen iloitsee.

AMBA on maailman johtava riippumaton MBA-koulutuksen arviointi- ja asiantuntijaorganisaatio. Jatkoarvioinnilla vakiinnutettu asema kansainvälisessä MBA-kouluttajien järjestössä tarjoaa myös mahdollisuudet verkostoitumiseen maailman parhaiden MBA-kouluttajien kesken.

- Merkittävin arvo tästä laatustatuksesta koituu luonnollisesti MBA-ohjelman asiakkaille, johtaja Pasi Aaltola toteaa. MBA-ohjelmia on maailmassa useita tuhansia. AMBA-akkreditointeja on myönnetty vain noin 170 yli 70 maahan.

Jyväskylän yliopiston MBA-ohjelmassa opiskelee yli 200 johtajaa. Koulutuksen seminaarijaksot toteutetaan pääosin Helsingissä ja Jyväskylässä.

Pasi Aaltola
Johtaja, MBA-koulutus