Ajankohtaista

Prof. Diane Reay (University of Cambridge, UK) vierailuluento

Alkamisaika: perjantai 30. maaliskuuta 2012, 13.00

Päättymisaika: perjantai 30. maaliskuuta 2012, 16.00

Paikka: Seminaarinmäki, X123

Professori Reayn luennon otsikko on “White middle-class families and urban comprehensives in the UK: Shoring up privilege or embracing difference?”. Luento perustuu hänen äskettäin julkaistuun kirjaansa:
Reay, D., Crozier, G. & James, D. 2011. While Middle-Class Identities and Urban Schooling.(Palgrave Macmillan)

Diane Reay on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu sosiologi, jonka laaja-alainen tutkimustyö koskee kasvatuksen ja koulutuksen kysymyksiä, erityisesti yhteiskuntaluokan, sukupuolen ja etnisyyden näkökulmista. Tutkimushankkeissaan hän on käsitellyt mm. työväenluokkaistaustaisia opiskelijoita korkeakouluissa, keskiluokan identiteettejä, vanhempien kouluvalintaa ja äitien osallistumista lastensa koulutyöhön. Monissa näissä tutkimuksissaan hän soveltaa Pierre Bourdieun teoreettista lähestymistapaa ja käsitteitä. Julkaisuja: ks. www.educ.cam.ac.uk/people/staff/reay/

https://www.jyu.fi/edu/laitokset/lanka/lanka-tutkijafoorumi/ajan/diane-reay-22.3.-2012-tutkijatapaaminen-3

Tekijä

Lisätietoja

Leena Alanen
leena.m.alanen@jyu.fi
050 340 4464; 7772
kuuluu seuraaviin kategorioihin: