Korkeakoululiikunta käynnistyy Jyväskylässä

Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteinen korkeakoululiikunta käynnistyy pilotoin­tivaiheena syksyllä 2013. Korkeakoululiikunta tulee liikuttamaan yhteensä n. 23 000 opiskelijaa ja n. 3 000 henkilökunnan jäsentä.

Toiminta käynnistyy aluksi monipuolisella ryhmäliikunnalla, jota tullaan tarjoamaan yliopiston ja ammatti­korkeakoulun kampuksilla lähes 70 tuntia viikossa. Ryhmäliikunta sisältää monipuolisen lajivalikoiman eri­laisia aerobic-, lihaskunto-, step-, tanssi- ja venyttelytunteja. Korkeakoululiikunnan tarjonnan perustana on yliopiston laaja lajivalikoima, josta suuri osa tulee nyt ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilöstön saataville. Lisäksi tarjontaan tulee lisää 15 viikkotuntia ammattikorkeakoulun salissa Rajakadulla kumman­kin oppilaitoksen saataville.

Yliopistolla lähes kaikki ryhmäliikuntatunnit järjestetään Liikunta-rakennuksessa, jossa on käytettävissä neljä liikuntasalia sekä yliopistoliikunnan monipuolinen liikuntavälineistö.

–      Uskomme, että näin merkittävällä yhteisellä panostuksella opiskelijaliikuntaan on suuri vaikutus opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin ja yhteisöllisyyden kehittymiseen. Olemme edelläkävijöitä näin kokonaisvaltaisen korkeakoululiikuntamallin rakentamisessa Suomessa, toteaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallintojohtaja Pekka Jääskö.

Korkeakoululiikuntaan palkataan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan palkkalistoille puolipäiväinen liikun­tasihteeri, joka yhdessä yliopiston liikuntatoimiston henkilöiden kanssa tulee suunnittelemaan ja toteutta­maan toimintaa yli 30 tuntiohjaajan voimin. Pilotointia jatketaan keväällä 2014 ottaen huomioon syksystä saatu kokemus ja palaute.

–      On hienoa, että yhteiset palvelut liikunnan saralla saadaan käyntiin. Tämä on suuri parannus ammattikorkeakoulun opiskelijoiden liikuntapalveluihin. Nyt on aika kääriä hihat ja laittaa kaikki valmiiksi syksyä varten. Haastetta riittää, sillä meillä on vielä liian paljon opiskelijoita, jotka eivät liiku lainkaan tai hyvin vähän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun oppilaskunnan toiminnanjohtaja Minna Koivisto sanoo.

Jyväskylän yliopisto:

• Yhteysjohtaja Anu Mustonen, p. 050 5649022