Jyväskylän yliopistolle merkittävä EU-komission tunnustus

HR Excellence in ResearchJyväskylän yliopisto on saanut tutkijoiden ammatilliseen osaamiseen ja tutkijanuran houkuttelevuuteen liittyvästä kehittämistyöstä merkittävän EU:n myöntämän tunnustuksen, HR Excellence in Research -logon. Tunnustus edistää muun muassa ulkomaisten huippututkijoiden ja tohtoriopiskelijoiden rekrytointia. Vastaavan tunnustuksen EU:n komissiolta on suomalaisista yliopistoista saanut aiemmin Aalto-yliopisto.

Tunnustuksen saaminen osoittaa, että Jyväskylän yliopiston henkilöstöpolitiikka varmistaa tutkijoiden aseman EU:n tavoitteet täyttäväksi. Tutkijoiden asemaa kehitetään edelleen HR Strategy for Researchers (HRS4R) -periaatteiden mukaisesti. Jyväskylän yliopisto tarjoaa tutkijoille innostavan ja hyvän työympäristön, sitoutuu oikeudenmukaisiin ja läpinäkyviin rekrytointi- ja palkitsemisperiaatteisiin sekä edistää toiminnassaan eurooppalaisen tutkijoiden peruskirjan ja tutkijoiden työhönoton säännöstön periaatteita.

Tunnustuksen saamiseen ovat vaikuttaneet lukuisat yliopistoyhteisön jäsenet – niin tutkijat, hallintohenkilökunta kuin sidosryhmätkin. HRS4R-kehittämishanke etenee vaiheittain ja jatkuu tunnustuksen saavuttamisen jälkeen toimintasuunnitelman toteuttamisella, kahden vuoden päästä tehtävällä itsearvioinnilla sekä neljän vuoden päästä tehtävällä ulkoisella arvioinnilla. HRS4R-kehittämishankkeella on ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana toimii vararehtori Helena Rasku-Puttonen.

Tutustu toimintasuunnitelmaan ja HRS4R-kehittämistyöhön:

• Helena Rasku-Puttonen, vararehtori, puh. 050 373 2119
  • Jouni Valjakka, henkilöstöjohtaja, puh. 050 336 5404