Promootion kukat lahjoitettiin vanhuksille

Kaikki Jyväskylän yliopiston tohtori- ja maisteripromootiossa esillä olleet kukkalaitteet on lahjoitettu jyväskyläläisten vanhusten iloksi.

Sata pöytäasetelmaa ja noin kymmenen isompaa kukka-asetelmaa kuljetettiin maanantaina 26. elokuuta Telkänpesän Palvelukeskukseen, Sotainvalidien Sairaskotiin sekä Sammonkodin palvelutaloon.

Presidentti Niinistö korosti koulutuksen tärkeyttä

Kaikkien tiedekuntien yhteiseen promootioon 23.–25.8. oli ilmoittautunut 209 promovoitavaa maisteria ja 161 tohtoria. Kunniatohtoreiksi vihittiin 15 henkilöä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.

Anna-Lotta ojentaa lahjan Sauli NiinistölleTasavallan presidentti Sauli Niinistö piti lauantain illallistanssiaisissa kunniatohtoreiden puheen. Hän nosti esiin koulutuksen tärkeyden yhtenä valtioiden menestyksen mittarina.

–      Koulutusvienti on hyvä suomalainen tuote, joka myös taipuu moneen tarpeeseen. Koulutuksen avulla vahvistetaan väestön kykyä ottaa osaa ja vaikuttaa oman yhteisönsä toimintaan. Tämä vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Näiden arvojen puolesta suomalaiset mielellään maailmalla puhuvat – koulutusviennin avulla voimme niitä myös konkreettisesti edistää, presidentti totesi.

Yliopisto lahjoitti presidentille tämän 65-vuotissyntymäpäivän kunniaksi aktiivisuusmittarin. Rehtori Matti Manninen piti onnittelupuheen, ja lahjan luovutti promootion yleinen seppeleensitojatar Anna-Lotta Lappalainen. Illallistanssiaisten yleisö lauloi presidentille spontaanin onnittelulaulun.

• Promootion gratista Anne Vartiainen, puh. 040 805 4484, anne.vartiainen@jyu.fi
  • Viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari, puh. 050 522 2015, miikka.kimari@jyu.fi

www.jyu.fi/promootio

kuuluu seuraaviin kategorioihin: