Professori Kari Palosen juhlaseminaari

Alkamisaika: torstai 22. tammikuuta 2015, 12.00

Päättymisaika: torstai 22. tammikuuta 2015, 18.00

Paikka: Seminaarinmäki, S212 (Vanha juhlasali)

Jyväskylän yliopiston valtio-opin professori Kari Palonen siirtyy eläkkeelle, mutta tutkimus ja kansainvälinen yhteistyö jatkuvat. Emeritoitumisen yhteydessä juhlistetaan hänen pitkää ja vaiherikasta uraansa seminaarilla, jossa korostuvat erityisesti vuosien 2006―2011 aikana toimineen Suomen Akatemian huippututkimusyksikön sekä Akatemiaprofessuurien (vuosina 1998―2003 ja 2008―2012) merkitys. Kari Palonen nimitettiin Jyväskylän yliopistoon valtio-opin professoriksi vuonna 1991. Sitä ennen hän oli toiminut saman oppiaineen apulaisprofessorina vuodesta 1978.

Palosen johtamia akatemiahankkeita voidaan pitää jyväskyläläisen politiikan tutkimuksen merkkipaaluina, jotka ovat tukeneet kansainvälisten verkostojen ja yhteistyön muodostumista. Tutkimustyö jatkuu Niilo Kaupin Academy of Finland Distinguished Professor -nimitykseen kytkeytyvässä hankkeessa Transformations of Concepts and Institutions in the European Polity (TRACE, 2015―2019).

Seminaarissa pohditaan, miten jyväskyläläinen valtio-oppi on profiloitunut professori Kari Palosen vaikutuksesta. Yleiselle keskustelulle jätetään tilaa kolmannessa sessiossa. Mikäli haluat esittää oman kommenttisi ja tervehdyksesi Kari Paloselle, ota yhteyttä tilaisuuden järjestäjiin. Tilaisuuden kielinä ovat sekä suomi että englanti.

Ohjelma:

• 12.00 Tervetuloa / Welcome
  • 12.15 Keynote speaker: Prof. Alan Finlayson, University of East Anglia
  • 12.45 Laitoksen johtajan puheenvuoro / Head of Department, Prof. Mika Ojakangas
  • 13.00 Academy of Finland Distinguished Professor Niilo Kauppi, University of Jyväskylä
  • 13.15 Prof. Olivia Guaraldo, University of Verona
  • 13.45 Dosentti Tuija Parvikko, University of Jyväskylä
  • Keskustelua / Discussion
  • 14. 15 Kahvitauko / Coffee break

II

• 15.00 Kirjalliset tervehdykset / Written Greetings
  • 15.15. Valtiotieteellisen yhdistyksen puheenvuoro / Greeting from the FPSA, President Petri Koikkalainen