Jyväskylän yliopisto nousi jälleen huippuyliopistojen listalle Shanghain vertailussa

Jyväskylän yliopisto nousi jälleen mukaan maailman huippuyliopistojen nk. Shanghain listan vertailuun. Kiinalaisen Jiao Tong -yliopiston tekemässä listauksessa (Academic Ranking of World Universities ARWU) Jyväskylän yliopisto sijoittuu vuosien 2012 ja 2013 tapaan välille 401-500.

Lauantaina 15.8.2015 julkaistulla listalla maailman viidensadan parhaan tutkimusyliopiston joukkoon pääsivät suomalaisista myös Helsingin yliopisto (sija 67), Oulun yliopisto (301-400), Turun yliopisto (301-400), Aalto-yliopisto (401-500) sekä Itä-Suomen yliopisto (401-500).

Shanghain listalla huomioidaan muun muassa yliopiston Nobel-palkitut alumnit eli kasvatit sekä siteeratuimmat tutkijat ja tiedelehdissä julkaistut artikkelit. Vertailu ottaa huomioon Jyväskylän yliopiston aloista lähinnä luonnontieteet, liikunta- ja terveystieteet, psykologian ja yhteiskuntatieteet.

Maailman arvostetuin yliopisto on jälleen yhdysvaltalainen Harvard. Kymmenen parhaan joukossa on kaikkiaan kahdeksan yhdysvaltalaista yliopistoa. Listauksen paras eurooppalainen yliopisto on viidenneksi yltänyt Cambridgen yliopisto.

Shanghain lista:

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,