Jyväskylän yliopisto maailman parhaiden tutkimusyliopistojen joukossa

Jyväskylän yliopisto on maailman 400 parhaan joukossa tutkimuspainotteisia eliittiyliopistoja vertailevalla Times Higher Education World University Rankings –listalla. Yliopiston sijoitus on keskiviikkona 1.10.2015 julkaistulla vuosien 2015-2016 listalla välillä 351-400. Jyväskylän yliopisto sai hyvän arvion tutkimuksen tasosta. Sen sijaan yritysmaailman tuki yliopistolle on tutkimuksen mukaan vähäistä.

Suomalaisyliopistoista Jyväskylän yliopisto sijoittuu neljänneksi parhaiten tutkituista yhdeksästä korkeakoulusta. Vertailussa lasketaan tarkka sijoitus ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

Jyväskylän yliopisto kutsuttiin vuonna 2011 osallistumaan arvostetun Times Higher Education -lehden maailmanlaajuiseen yliopistovertailuun, jota on nykyisessä muodossaan tehty vuodesta 2010 alkaen.

tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648 504, timo.taskinen@jyu.fi

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto

Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 verkossa osoitteessa: http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,