Fysiikan laitos huipulle tuoreimmassa NTU-rankingissa

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitos on noussut maailman 300 parhaan fysiikan tutkimusta tekevän ainelaitoksen joukkoon kansainvälisessä NTU-rankingissa, jota toteuttaa National Taiwan University. Mittareina rankingissa ovat tieteellinen tuottavuus, vaikuttavuus ja tutkimuksen taso. Tietolähteinä rankingissa käytetään Thomson Reutersin ylläpitämää Essential Science Indicators -tietopankkia sekä Web of Science -tietokantaa. NTU:n mukaan maailman paras fysiikan laitos on Yhdysvalloissa Berkeleyn yliopistossa.

– Olemme fysiikan laitoksella iloisia siitä, että tutkimuksemme taso tulee näkyviin näissä erilaisissa rankingeissa. Jo vuosien ajan esimerkiksi tutkimuksen kansainvälistä merkittävyyttä mittaavat viittausanalyysit ovat osoittaneet, että olemme tieteellisessä vaikuttavuudessa kovaa kansainvälistä tasoa, fysiikan laitoksen johtaja, professori Jukka Maalampi toteaa.

Hän muistuttaa kuitenkin, että saavutetun aseman säilyttäminen ja kansainvälisessä kilpailussa kärkiyliopistojen kanssa pärjääminen vaatii toiminnan jatkuvaa kehittämistä, oikeita strategisia valintoja ja riittävää resursointia.

Fysiikan laitoksen pääalueet ovat ydin- ja kiihdytinpohjainen fysiikka, materiaalifysiikka, hiukkasfysiikka sekä fysiikan opetus ja opettajien koulutus. Laitoksessa toimivat Ydin- ja kiihdytinfysiikan sekä Matalien lämpötilojen kvantti-ilmiöiden ja komponenttien huippuyksiköt.  Jälkimmäinen on muodostettu yhteistyössä Aalto-yliopiston ja VTT:n kanssa.

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, anna.m.gronlund@jyu.fi, puh. 050 313 0401

professori Jukka Maalampi, jukka.maalampi@jyu.fi, puh. 040 773 1718

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,