Piolookisen joululuento "Vieraslajit: Suomen luonnon rikkaus vai riesa?

Konnevedellä järjestetään Piolookisen joululuento torstaina 17.12.2015 Konnevesisalissa klo 18.00 alkaen. Joululuennolla käsitellään vuosittain ajankohtaisia luontoaiheita. Tänä vuonna luennon pitää dosentti Leena Lindström Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteen laitokselta aiheesta "Vieraslajit: Suomen luonnon rikkaus vai riesa?”

Luennolla dosentti Lindström tarkastelee vieraslajiongelmaa joulupöydän antimien kautta. Mitä joulutähti, omena tai peruna voivat kertoa meille aiheesta?

- Suurin osa viljelyskasveista on ihmisen Suomeen tuomia. Niitä ei lueta vieraslajeiksi, mutta niiden avulla voidaan hahmottaa mitä tapahtuu, kun uusi laji tuodaan ympäristöön, Lindström kuvailee.

Tilaisuus alkaa luennolla, jonka päätteeksi luennon teemaa pureskellaan yhdessä glögilasillisen äärellä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Piolookisen joululuento on uusi traditio jossa yliopisto, Konneveden kunta ja paikallispankki käärivät jouluiseen, glögin- ja piparintuoksuiseen ja joulumusiikilla höystettyyn pakettiin tieteellisen, yleistajuisen luennon yliopistossa ja Konneveden tutkimusasemalla, jonka paikalliset tuntevat Piolookisena, tehtävästä tutkimuksesta.

Prof. Hannu Ylönen, puh. 050 539 9542, hannu.j.ylonen@jyu.fi

Dosentti Leena Lindström, puh. 040 842 7228, leena.m.lindstrom@jyu.fi