Viides kansainvälinen Sport Management -alan talvikoulu Jyväskylän yliopistossa – teemoina mm. talviurheilun sponsorointi ja ilmastonmuutos

Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä viides kansainvälinen talvikoulu, International Winter School in Sport Sciences (11.–22.1.2016) tuo Jyväskylään yhteensä noin 40 Sport Management -alan opiskelijaa ja opettajaa ympäri maailmaa. Talvikoulun teemoina on muun muassa talviurheiluun liittyvä sponsorointi, matkailumarkkinointi, kansainväliset urheilutapahtumat, ilmastonmuutos sekä liikunnan ja urheilun organisoituminen eri maissa.

Talvikoulun ensimmäisellä viikolla vertaillaan eri maiden liikunnan ja urheilun hallintoa sekä organisoitumista. Lisäksi pohditaan Suomen Olympiakomitean ja Valon edustajien johdolla kuinka vaikuttaa kansainvälisiin liikunnan ja urheilun asioihin sekä tutustutaan Suomen urheilun supervuoden 2017 suunnitelmiin. Supervuoden aikana järjestetään useita kansainvälisiä kilpailuja ja tapahtumia, joissa vapaaehtoistoimijoilla on merkittävä rooli. Vapaaehtoistoimijoiden rekrytointi ja heidän motivointinsa jatkuvaan aktiiviseen vapaaehtoistyöhön lähiympäristöissään, kuten urheiluseurojen toimintaan, on viikon yksi haaste opiskelijoille.

Talvikoulun toinen viikko toteutetaan yhteistyössä Hiihtokeskus Laajiksen kanssa. Aiemmin perinteikkäänä Laajavuoren hiihtokeskuksena tunnettu Laajis tarjoaa mielenkiintoisen kohteen liikuntahallinnon kansainväliseen koulutukseen osallistuville. Keskuksen toiminta ilmentää monin tavoin suomalaisen talviurheilun ja -matkailun nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita.

Globaalit ja yhteiskunnalliset trendit sekä vapaa-ajan lisääntynyt merkitys elämäntavan ja identiteetin muokkaajina luovat kysyntää erilaisille liikuntapalveluille. Toisaalta kova kilpailu asiakkaista taloudellisesti ja rakenteellisesti häilyvissä ympäristöissä sekä ilmastonmuutos asettavat haasteita talviurheiluun painottuvan liiketoiminnan kannattavuudelle.

Talvikoulun opettajina toimivat liikunnan yhteiskuntatieteiden kansainväliset tutkijat ja Sport Management -alan asiantuntijat.

Lisätietoja antavat:

Yliopistonlehtori Hanna Vehmas, liikuntakasvatuksen laitos, hanna.m.vehmas@jyu.fi, puh. 040-805 3977.
Yliopistotutkija Anna-Katriina Salmikangas, liikuntakasvatuksen laitos, anna-katriina.salmikangas@jyu.fi, puh. 040-8053970
Kv-asioiden suunnittelija Maria Kotiranta, liikuntatieteellinen tiedekunta, maria.j.kotiranta@jyu.fi, puh. 040-187 3180

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,