Sitran Kestävän kehityksen asiantuntijapaneeliin Tuuli Hirvilammi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta

Tutkijatohtori Tuuli Hirvilammi Jyväskylän yliopistosta (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius) on nimitetty jäseneksi Kestävän kehityksen asiantuntijapaneeliin. Hirvilammi työskentelee Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimushankkeessa, joka koskee sosiaalityön ja sosiaalipolitiikan siirtymää kohti kestävää kehitystä ja työttömien nuorten uudenlaisia toimentulon ja hyvinvoinnin lähteitä. Hanke on oiva esimerkki yliopistokeskuksemme fokusalueelta, Osallisuus ja hyvinvointipalvelut, jossa monialaisesti tutkitaan ja kehitetään sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävän yhteiskunnan rakentamista.

Sitran koordinoima asiantuntijapaneeli nostaa ajankohtaisia kestävän kehityksen kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tuo riippumatonta tieteellistä tukea pääministeri Juha Sipilän johtamalle kestävän kehityksen toimikunnalle. Paneelin tehtävänä on valmistella, haastaa ja arvioida toimikunnan työtä ja edistää kestävää kehitystä Suomessa. Paneeli jatkokehittää yhdessä toimikunnan kanssa Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta Suomi jonka haluamme 2050: Luonnon kantokyvyn rajoissa hyvinvoiva Suomi ja edesauttaa YK:n kestävän kehityksen Agenda 30:n tavoitteiden jalkauttamista suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekoon.

Tuuli Hirvilammi, puh. 0407086850, tuuli.hirvilammi@chydenius.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,