Kaisa Jokiranta on 2016 promootion gratista

Gratista Kaisa Jokiranta
Kaisa Jokiranta
Jyväskylän yliopiston vuoden 2016 promootion gratistaksi on valittu Kaisa Jokiranta. Gratista on äskettäin valmistunut maisteri, joka toimii yhtenä promootion keulakuvista ja edustaa promootion perinteitä. Valittu gratista Kaisa Jokiranta on valmistunut maisteriksi Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2014. Hän opiskeli pääaineenaan fysiikkaa ja valmistui fysiikan ja kemian opettajaksi. Tällä hetkellä hän työstää argumentaatiota luonnontieteen opetuksessa käsittelevää väitöskirjaa opettajankoulutuslaitoksella.

Kaisa Jokiranta osallistuu juhlaan sekä maisteripromovendin että gratistan roolissa. Gratistan tehtävä on hänelle mieluinen, sillä hän arvostaa akateemisia perinteitä ja tilaisuus tuntui ainutkertaiselta. Lisäksi Jokiranta pitää  sekä juhlien ja tapahtumien järjestämisestä että niihin osallistumisesta, ja odottaakin promootiojuhlallisuuksia jo innolla.

Promootio on yliopistoyhteisön suurin juhla, jossa maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet saavat juhlallisessa aktissa maisterin ja tohtorin arvon sekä niiden merkeiksi maisterinseppeleen ja -sormuksen tai tohtorinhatun ja -miekan. Promootiossa vihitään myös kunniatohtoreita, jotka ovat yhteiskunnallisia vaikuttajia ja tieteen saralla ansioituneita. Jyväskylän yliopiston yhdeksäs kaikkien tiedekuntien promootio järjestetään 12–14.8.2016 ja juhlaan on ilmoittautunut noin 200 maisteria, tohtoria sekä kunniatohtoria.

Gratista Kaisa Jokiranta, kaisa.jokiranta@jyu.fi040 805 4948

Promootion 2016 koordinaattori Marja Keränen, marja.1.keranen@jyu.fi040 805 3575

kuuluu seuraaviin kategorioihin: