JY:n opiskelijat mukana uuden terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymän kehittämistyössä

Tiimi Kampuksen projektipäällikkö Niko Vuolle (oik) ja sihteeri Niko Heiniluoma (vas) viimeistelevät projektinsa lopputuotoksia loppuesitystään varten. Kuva: Helmi Yli-Knuuttila.
Jyväskylän yliopistossa järjestettävän Monitieteisen työelämäprojekti -opintojakson myötä opiskelijatiimi pääsi aitiopaikalle seuraamaan Keski-Suomeen rakennettavan terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymän kehittämishanketta. Tällä hetkellä hanketta kutsutaan nimellä Campus FI. Kuluneen kesän aikana monitieteinen Tiimi Kampus sai mahdollisuuden käyttää omaa asiantuntemustaan ja tuoretta tietoaan Campus FI -hankkeen viestinnän kirkastamiseksi.

Campus FI -hankkeen tavoitteena on parantaa keskisuomalaisten hyvinvointia ja terveyttä rakentamalla Jyväskylän Kukkumäkeen uuden keskussairaalan läheisyyteen terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa hankkeessa ovat mukana myös Keski-Suomen liitto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistot, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja koulutuskuntayhtymä, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry. ja Keski-Suomen yrittäjät. Koska mukana on 11 eri toimijaa, hankkeen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki mukanaolijat viestivät hankkeesta yhtenäisellä tavalla. Nelihenkinen Tiimi Kampus saikin tehtäväkseen tarjota uusia näkökulmia ja ideoita Campus FI:n viestinnän kehittämiseksi.

- On mielenkiintoista päästä kuulemaan, millaisena opiskelijat hahmottavat hankkeemme ja kuinka heidän tuoreet ideansa voivat tuoda lisäarvoa omaan näkemykseemme hankkeen viestinnästä, kommentoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin viestintäpäällikkö Tuija Melville.

Tiimi Kampus koostuu fysioterapian, puheviestinnän, tietojärjestelmätieteen ja suomen kielen opiskelijoista. Kuluneen kesän aikana he ovat päässeet tekemään muun muassa henkilöstöhaastatteluita ja verkkosivukonsultaatiota sekä luomaan esittelymateriaalia Campus FI:lle Monitieteisen työelämäprojektin puitteissa.

- Tämän projektin myötä saimme hienon mahdollisuuden olla osa merkittävää ja näkyvää hanketta. Erityisen hyvää itse opintojaksolla on ollut vapaus tehdä projektistamme omannäköisemme ja olemme päässeet käyttämään omia vahvuuksiamme sen toteuttamisessa, kertoo Tiimi Kampuksen projektipäällikkö Niko Vuolle, joka on vastuussa projektipäällikön tehtävien lisäksi myös verkkosivukonsultaatiosta.

Projektin ollessa loppusuoralla asiakas ja Tiimi Kampuksen projektipäällikkö kommentoivat yhteistyön olleen sujuvaa ja antoisaa.

- Asiakastyöskentelystä sai hyvän oppimiskokemuksen, johon vaikutti myös se, että asiakas oli motivoituneena ja aktiivisena osapuolena mukana tässä projektissa, kertoo Vuolle.

- Tiimi Kampus tarttui innokkaasti suhteellisen vaikeasti hahmotettavaan kokonaisuuteen, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä heidän työskentelyynsä. Korkeakouluopiskelijoiden yritysyhteistyö on hedelmällistä ja siitä hyötyy kumpikin osapuoli, kommentoi Melville

Tiimi Kampuksen sekä viiden muun opiskelijatiimin kehittämisprojekteista ja niiden tuloksista on mahdollista kuulla lisää Monitieteisen työelämäprojektin loppuseminaarissa torstaina 25.8. klo 12:15 alkaen. Seminaari on avoin tilaisuus ja se järjestetään Jyväskylän yliopiston Agorassa. Tänä vuonna teemana on Opiskelijat osana yritysten kehitystoimintaa. Lue lisää seminaarin ohjelmasta ja ilmoittaudu tapahtumaan 21.8. mennessä: https://www.jyu.fi/tyoelama/seminaari.

Campus FI (Future Innovation) on vuonna 2020 valmistuvan Jyväskylän keskussairaalan läheisyyteen rakentuva terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymä, joka kokoaa Keski-Suomen terveysalan toimijoita yhteen. Osaamiskeskittymän ytimessä tulee toimimaan innovaatiolaboratorio, jossa ratkotaan terveys- ja sosiaalialan haasteita ja tuotetaan samalla uusia innovaatioita. Campus FI:n päämääränä on edistää Keski-Suomen väestön hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. https://campusfiproject.wordpress.com/

Monitieteinen työelämäprojekti on opiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittämiseen keskittyvä opintojakso Jyväskylän yliopistossa. Eri alojen opiskelijat työskentelevät tiimeissä toteuttaen kehittämisprojekteja yrityksille ja yhteisöille. Opintojakson organisoinnista vastaa Agora Center tiiviissä yhteistyössä Työelämäpalveluiden kanssa. www.jyu.fi/tyoelama

Juho Heikkinen, Monitieteinen työelämäprojekti -opintojakson ohjaaja, Agora Center, puh. +358400247984, juho.e.heikkinen@jyu.fi

Tuija Melville, KSSHP:n viestintäpäällikkö, puh. +358407797071, tuija.melville@ksshp.fi