Liiketoimintaa musiikin tutkimuksen pohjalta

Musiikin laitoksella 2014-2015 toteutetun Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa -hankkeen (TEKES/TUTL) tulosten pohjalta ollaan käynnistämässä yritystoimintaa. Yrityksen tavoitteena on luoda helppokäyttöisiä ja ilmaisuvoimaisia soittimia. Kohdemarkkina on maailmanlaajuinen. Hankkeessa kehitettyä kosketukseen perustuvaa teknologiaa on mahdollisuus soveltaa myös monilla muilla liiketoiminnan alueilla.

Professori Jukka Louhivuori kertoo, että hankkeen aikana kehitettiin päällepuettavaa musiikkiteknologiaa. Yrityksen ensimmäisenä tuotteena tulee olemaan musiikkikäsine, joka soveltuu musiikista kiinnostuneiden asiakkaiden viihdekäytön lisäksi esimerkiksi opetukseen ja jopa ammattilaisten käyttöön.

Yritykselle haetaan rahoitusta lähinnä kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta. Tämän takia yrityksen emoyhtiö Taction Enterprises Inc on rekisteröity Yhdysvaltoihin. Tuotekehitystä varten ollaan perustamassa tytäryhtiötä Jyväskylään, tämä yhtiö tulee toimimaan kiinteässä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Taction Enterprises Incillä on käytettävissään laaja ja kansainvälinen asiantuntijaryhmä, joka on sitoutunut yritykseen myös omistuksen kautta. Jyväskylän yliopisto on mukana Taction Enterprises Incissä Unifund Oy:n kautta. Unifund on yliopiston omistama sijoitusyhtiö, joka sijoittaa kohteisiin, joilla on kiinteä yhteys Jyväskylän yliopistoon (https://www.jyu.fi/unifund).

Jukka Louhivuori, Taction Enterprises Inc, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 805 4310, jukka.i.louhivuori@jyu.fi

Vesa Kupari, Unifund Oy, toimitusjohtaja, puh. 0400 616 940, vesa.kupari@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: