Jyväskylän yliopisto rankattiin jälleen maailman parhaiden yliopistojen listalle

Jyväskylän yliopiston sijoitus maailman parhaiden yliopistojen listauksessa laski hieman vuotuisessa brittiläisessä yliopistovertailussa (QS World University Rankings). Yliopisto sijoittui uudessa vertailussa sijalle 338, kun vuoden 2015 sijoitus oli 319. Jo pelkkä listalle pääsy on saavutus, sillä mukaan on valittu ainoastaan 916 yliopistoa maailman huipulta.

Suomesta listalle ylsi 10 yliopistoa, joista korkeimmalle rankattiin Helsingin yliopisto (sija 91), Aalto-yliopisto (133), Turun yliopisto (234), Tampereen teknillinen yliopisto (319) ja Jyväskylän yliopisto (338).

Listaus perustuu kuuteen mittariin, joilla on vertailussa erilaiset painoarvot: akateeminen vertaisarviointi (40 %), työnantaja-arviointi (10 %), opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluku (20 %), tieteellisten julkaisujen viittausten määrän ja tutkimushenkilökunnan suhdeluku (20 %), sekä kansainvälisen henkilöstön osuus koko henkilökunnasta (5 %) ja kansainvälisten opiskelijoiden osuus opiskelijoista (5 %). Jyväskylän yliopiston osalta kaikki nämä osa-alueet ovat pysyneet lähellä entistä tasoa.

Tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648 504, timo.taskinen@jyu.fi

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi

Yliopistolistaus:

kuuluu seuraaviin kategorioihin: