Jyväskylän yliopisto säilytti asemansa Best Global Universities -yliopistovertailun listalla

Jyväskylän yliopisto piti kutakuinkin kiinni viimevuotisesta sijoituksestaan yhdysvaltalaisella Best Global Universities -rankinglistalla. Yliopisto sijoittuu vertailun maailmanlistalla sijalle 472 ja eurooppalaisten yliopistojen joukossa sijalle 206. Viime vuonna sijoitus oli 465. ja Euroopan sisäisessä vertailussa 202.

U.S. News & World Reportin julkaisema maailmanlaajuinen ranking mittaa muun muassa yliopistojen tutkimuksen tunnettuutta sekä julkaisujen ja viittausten määrää. Uusin vertailu sisältää myös maa-, alue- ja alakohtaiset rankingit. Tänä vuonna vertailuun on koottu 1000 yliopistoa, kun viime vuonna ranking listasi 750 yliopistoa. Laajennetulle listalle pääsi nyt kaikkiaan yhdeksän suomalaista yliopistoa.

Suomalaisyliopistojen joukossa Jyväskylän sijoitus laski yhden pykälän kuudenneksi. Alakohtaissa vertauksissa Jyväskylän yliopisto ansaitsi paikan fysiikan (297. sija) sekä yhteiskuntakuntatieteiden ja terveystieteiden (349. sija) listoilla. Suomalaisista yliopistoista kärjessä ovat viime vuoden tapaan Helsingin yliopisto (91. maailmanlaajuisesti ja 28. Euroopassa) sekä Aalto-yliopisto (286. ja 126.).

Edellä mainittujen lisäksi rankingissa ovat mukana Turun yliopisto (328.), Itä-Suomen yliopisto (394.), Oulun yliopisto (418.), Tampereen yliopisto (530.) sekä Tampereen teknillinen yliopisto (695.). Uutena tulokkaana on Lappeenrannan teknillinen yliopisto, joka ylsi sijalle 576.

Maailmanlistan kolme parasta yliopistoa ovat yhdysvaltalaiset Harvard, MIT ja Stanford. Euroopan listan kärjessä ovat brittiläiset Oxford, Cambridge ja Imperial College London.

Nyt kolmatta kertaa kansainvälisen vertailun julkaissut U.S. News & World Report on laatinut 30 vuotta Yhdysvaltain kansallisia yliopistovertailuja.

Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, anna.gronlund@jyu.fi, puh. 050 313 0401 ja tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648 504, timo.taskinen@jyu.fi

Best Global Universities Rankings 2017, http://www.usnews.com/education/best-global-universities

kuuluu seuraaviin kategorioihin: