Liikuntatieteen päivät 2017

Alkamisaika: keskiviikko 30. elokuuta 2017, 15.00

Päättymisaika: perjantai 01. syyskuuta 2017, 15.30

Paikka: Liikunta-rakennus, Keskussairaalantie 4, Jyväskylä

Liikuntatieteen päivillä Jyväskylän Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa esitellään 100-vuotiaan Suomen liikuntatutkimuksen kirjoa. Päivien ohjelma koostuu huippuluennoista, ajankohtaisista teemasessioista ja tutkimusesittelyistä sekä -kilpailusta. Liikuntatieteen päivillä välitetään liikuntaan liittyvää tieteellistä tietoa liikunta- ja terveysalan asiantuntijoille, tutkijoille, päättäjille ja tiedon soveltajille sekä muille kiinnostuneille. Päivillä edistetään tutkijoiden ja tiedon käyttäjien välistä vuorovaikutusta. Päivät ovat myös kouluttautumistapahtuma uraansa aloitteleville tutkijoille.

Päivien ulkomaisiksi pääluennoitsijoiksi on kutsuttu professorit Stephen Harridge, Peter Krustrup ja Glyn C. Roberts. Kotimaisina pääluennoitsijoina ovat professorit Taina Rantanen, Marketta Kyttä ja Sarianna Sipilä.

Päivien monipuolisissa teemasessioissa käsitellään ajankohtaisia liikuntakulttuurin kysymyksiä tuoreen tutkimustiedon valossa. Sessiossa tarkastellaan geenien ja liikunnan suhdetta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, liikuntakasvatusta elämänkulussa, liikuntamotivaatiota, liikkumisympäristöjä, vesiliikuntaa, liikuntatutkimuksen tilaa sekä urheiluliikettä eettisestä näkökulmasta.

Päivät järjestää Liikuntatieteellinen Seura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, opetus- ja kulttuuriministeriön, Jyväskylän kaupungin sekä LIKES-tutkimuskeskuksen kanssa.

Ilmoittautuminen, ohjelma ym lisätietoja nähtävissä Liikuntatieteellisen Seuran internetsivulta:

Liikuntatieteen Seuran www-sivu: www.lts.fi

Liikuntatieteen erityisasiantuntija Saku Rikala