Hakijan päivä esittelee yliopiston runsaan koulutustarjonnan

Jyväskylän yliopiston hakijan päivä pe 11.11.2016 klo 9–15, Agora ja Ylistönrinne

Päivän aikana tuleville opiskelijoille esittäytyvät kaikki yliopiston koulutusalat. Tarjolla on luentoja, esittelypisteitä ja kiertokäyntejä. Tiedekuntien lisäksi esittelypisteensä tuovat tapahtumaan myös avoin yliopisto, kesäyliopisto ja yliopiston hakijapalvelut sekä Keski-Suomen Urheiluakatemia. Kiertokäyntien aikana tarjoutuu mahdollisuus tutustua matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan eri toimintoihin Ylistönrinteellä. Päivän aikana on mahdollisuus tavata henkilökunnan lisäksi yliopiston opiskelijalähettiläitä.

- Hakijan päivässä näkyvät jo yliopiston muutokset, sillä ensi vuoden alussa tiedekuntien määrä vähenee kuuteen. Muuttuvalle yliopistolle on rakennettu uusi ilme, johon voi tutustua uusituilla hakijan sivuilla (www.jyu.fi/hae). Myös hakukohteita on räätälöity uusiksi, mistä kannattaa tulla hakemaan tietoa infoistamme, opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen kertoo. Kaikkiaan hakukohteita kevään yhteisvalinnassa on tarjolla 91 kappaletta, joista 35 kandidaatti- ja maisterikoulutukseen.

Suurin osa päivän tapahtumista järjestetään Mattilanniemessä Agorassa.

– Kaikki tiedekuntien luentosaliesittelyt tarjotaan tänäkin vuonna kahteen kertaan. Niitä voi tulla kuuntelemaan joko aamupäivällä tai iltapäivällä, miten parhaiten omaan aikatauluun sopii. Näin tarjoutuu paremmat mahdollisuudet päästä kuuntelemaan useampia itseään kiinnostavia esityksiä. Lisäksi luennoilla esitellään kansainvälisiä opiskelijavaihtomahdollisuuksia sekä luodaan yleiskatsaus yliopistoon hakijan näkökulmasta, Tuula Maijanen kertoo.

Päivään ovat tervetulleita koululaisten ja opiskelijoiden lisäksi kaikki yliopisto-opinnoista kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautumisia ei vaadita, vaan kysymyksessä ovat aidot avoimien ovien päivät.

Samana päivänä on mahdollisuus osallistua myös JAMK tututuksi -tapahtumaan. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun välillä on tarjolla ilmaisia bussikuljetuksia. Kaupunkiopas kertoo matkan aikana Jyväskylän kaupungista ja sen tarjoamista palveluista opiskelijoille. Lähtöpaikat ovat: JAMK, Rajakadun kampus ja Jyväskylän yliopisto, Agora. Bussit liikennöivät n. 20 minuutin välein. Ensimmäinen bussivuoro lähtee Agorasta Rajakadulle klo 9.00.

Opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen, tuula.h.maijanen@jyu.fi, puh. 0500 546 003

Hakijan päivän ohjelma: https://opiskelu.jyu.fi/fi/hae/tutustu-yliopistoon/hakijanpaiva

Uudistetut hakijan sivut: www.jyu.fi/hae

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,