Kuudes kansainvälinen Sport Management -alan talvikoulu Jyväskylän yliopistossa

Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä kuudes kansainvälinen talvikoulu, International Winter School in Sport Sciences (9.–20.1.2017) tuo Jyväskylään yhteensä noin 40 Sport Management -alan opiskelijaa ja opettajaa eri puolilta maailmaa. Talvikoulun teemoina on muun muassa talviurheiluun liittyvä sponsorointi, matkailumarkkinointi, ilmastonmuutos sekä liikunnan ja urheilun organisoituminen eri maissa.

Talvikoulun ensimmäisellä viikolla vertaillaan eri maiden liikunnan ja urheilun hallintoa sekä organisoitumista. Lisäksi perehdytään saamelaisten liikunta- ja ulkoilukulttuuriin identiteettikysymyksenä, tarkastellaan Norjan naisten ja miesten huippujalkapalloilua tasa-arvokysymyksenä ja pohditaan liikuntaa sosiaalisen inkluusion välineenä.

Talvikoulun toinen viikko toteutetaan yhteistyössä jyväskyläläishiihtoseura Ski Jyväskylän (ent. Huhtasuon Hiihto) kanssa. Hiihtoseura on ollut useita vuosia aktiivinen toimija Jyväskylän alueella eri ikäisten harrastajien ja kilpaurheilijoiden liikuttajana. Lisäksi seura järjestää vuosittain muun muassa Neljän Vuoren Hiihto –tapahtumaa. Ski Jyväskylä tarjoaa mielenkiintoisen kohteen liikuntahallinnon kansainväliseen koulutukseen osallistuville, sillä sen toiminta ilmentää monin tavoin suomalaisen talviliikunnan ja -urheilun nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita.

Talvikoulun opettajina toimivat liikunnan yhteiskuntatieteiden kotimaiset ja kansainväliset tutkijat ja Sport Management -alan asiantuntijat.

Lisätietoja antavat:
Yliopistonlehtori Hanna Vehmas, liikuntatieteellinen tiedekunta, hanna.m.vehmas@jyu.fi, puh. 040-805 3977.
Yliopistotutkija Anna-Katriina Salmikangas, liikuntatieteellinen tiedekunta, anna-katriina.salmikangas@jyu.fi, puh. 040-8053970
Yliopisto-opettaja Anna Lee, liikuntatieteellinen tiedekunta, anna.f.lee@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: