Ulla Klemolasta Jyväskylän yliopiston opetuksen kehittämispäällikkö

Ulla Klemola. Kuvaaja Tarja Vänskä-Kauhanen

Jyväskylän yliopiston opetuksen kehittämispäällikkönä on aloittanut liikuntatieteiden tohtori Ulla Klemola. Opetuksen kehittämispäällikkö vastaa yliopistossa tutkimusperustaisesta opetuksen ja oppimisen pedagogisesta kehittämisestä yhteistyössä yliopiston opetus- ja tutkimushenkilökunnan sekä opiskelijoiden kanssa.

Ulla Klemola on väitellyt liikuntatieteiden tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2009. Hän on tutkinut vuorovaikutustaitojen kehittämistä liikunnan aineenopettajakoulutuksessa. Klemola on toiminut vuosina 2011–2013 ja 2015 lähtien pedagogisena koordinaattorina yliopiston opetuksen kehittämishankkeessa ja opetussuunnitelmatyössä. Vuosina 2004–2011 hän työskenteli opettajankoulutuslaitoksen liikunnan pedagogiikan lehtorina. Aiemmin hän on toiminut liikunnan ja terveystiedon opettajana ja opinto-ohjaajana sekä liikuntapedagogiikan assistenttina ja tutkijana LIKES-tutkimuskeskuksessa.

– On hienoa, että tämä uusi tehtävä on saatu yliopistoomme. Se vahvistaa opetuksen asemaa ja osaltaan tukee yliopistoa sen strategisissa tavoitteissa olla oppimisen ja opetuksen aloilla yksi maailman johtavia yliopistoja, Ulla Klemola toteaa.

Klemola aikoo jatkaa yliopiston opettajien kanssa yhteisöllistä opetuksen kehittämisen tapaa, joka käynnistyi Interaktiivinen opetus ja oppiminen- ja eEducation -hankkeissa sekä ops-uudistuksessa. Malli on herättänyt kiinnostusta muissa yliopistoissa ja kansainvälisestikin.

– Opetusta kehitetään edelleen vahvasti tutkimuksellisella otteella läheisessä yhteistyössä Koulutuksen tutkimuslaitoksen kanssa. Painopisteinä ovat mm. oppiminen ja toimijuus sekä opettajien pedagoginen ajattelu ja toiminta. Toiminnan ytimessä on myös yhteistyö opiskelijoiden kanssa, Klemola määrittelee. Erityistä on, että opetuksen kehittämispäällikkö on opetus- ja tutkimushenkilöstöä.

Opetuksen kehittämispäällikkö Ulla Klemola, puh. 040 8053340, ulla.klemola@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,