Haku kansainvälisiin maisteriohjelmiin päättyi - hakijamäärissä odotettu notkahdus

Hakuaika syksyllä 2017 alkaviin Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin on päättynyt. Yliopiston kuudessa tiedekunnassa on tarjolla 291 aloituspaikkaa 17 maisteriohjelmassa. Hakemuksia ohjelmiin saatiin kaikkiaan 562. Edellisen vuoden hakukierroksella mukana oli 20 ohjelmaa ja hakemuksia tuli 967.

- Hakijamäärään tuli odotettu reilu notkahdus lukuvuosimaksujen käyttöönoton myötä. Notkahdus ei kuitenkaan ollut aivan niin paha kuin mihin olimme varautuneet. Pitää myös muistaa, että lopulta hakijoiden laatu ratkaisee ja tarkemman analyysin paikka on siinä vaiheessa, kun ohjelmat ovat käsitelleet kaikki hakemuksensa ja viimeistelevät opiskelijavalintansa maaliskuussa. Myöhemmin voidaan myös arvioida tarkemmin lukuvuosimaksujen käyttöönoton vaikutuksia, kun selviää, minkä verran ohjelmiimme lopulta tulee lukuvuosimaksuja maksavia opiskelijoita, kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund toteaa.

Tämän vuoden suosituimmat ohjelmat olivat kauppakorkeakoulun International Business and Entrepreneurship -ohjelma (108 hakemusta), Digital Marketing and Corporate Communication (63 hakemusta) ja Banking and International Finance -ohjelma (54 hakemusta). Myös kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan Educational Leadership -ohjelma kiinnosti (46 hakemusta). Hakijoista EU-maiden kansalaisia on 219 ja EU:n ulkopuolelta tulevia 343.

Ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta peritään lukuvuosimaksu ensi syksystä lähtien. Maksun suuruus vaihtelee ohjelmittain 8000 eurosta 12 000 euroon. Osalle opiskelijoista yliopisto myöntää lukuvuosimaksun kattavan apurahan.

Maisteriohjelmiin voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. Opinnot suoritetaan englannin kielellä. Opinnot alkavat syyskuussa 2017.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, anna.m.gronlund@jyu.fi, puh. 050 313 0401
suunnittelija Jenni Hyvärinen, puh. 040 805 4466, jenni.m.hyvarinen@jyu.fi
opintoneuvoja Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi

Kaikki Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat: www.jyu.fi/studywithus