Keski-Suomen ja lähikuntien lukioiden fysiikan, kemian ja matematiikan XXVI kilpailut ja tietotekniikan V kilpailu 26.1.2017

Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta ja informaatioteknologian tiedekunta järjestivät torstaina 26.1.2017 Keski-Suomen ja maakunnan lähikuntien lukiolaisille tarkoitetut fysiikan, kemian, matematiikan ja tietotekniikan kilpailut. Kilpailuihin osallistui 12 lukiosta tai lukion toimipisteestä yhteensä 58 opiskelijaa, joista 24 (41 %) oli tyttöjä. Järjestäjät pitivät erityisen ilahduttavana, että tyttöjä oli ensimmäistä kertaa osallistujina myös tietotekniikan kilpailussa!

Tulokset:

1. Miska Kananen, Jyväskylän normaalikoulun lukio

2. Mikko Liimatainen, Schildtin lukio, Viitaniemen toimipiste

3. Mika Luhta, Schildtin lukio, Viitaniemen toimipiste

Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Jyväskylän normaalikoulun lukio kuuden (6) pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Jyväskylän Lyseon lukioon. Kolmanneksi joukkuekilpailussa sijoittui Schildtin lukion Viitaniemen toimipiste. Norssi sai voitollaan ensimmäisen kiinnityksen kiertopalkintoon, jonka saa omakseen viidellä kiinnityksellä.

Fysiikan, kemian ja matematiikan kilpailussa viiden kärki saa opiskeluoikeuden vastaavaan koulutukseen Jyväskylän yliopistossa ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen. Tietotekniikan opiskelupaikka Jyväskylän yliopistossa on odottamassa tietotekniikan, matematiikan ja fysiikan kilpailun kolmen parhaimmistoon sijoittuneita ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen.

Marja Korhonen, Mat.-luonnontiet. tiedekunta, puh. 040 770 7777, marja.e.korhonen@jyu.fi

Jaana Markkanen, Informaatiotekn. tiedekunta, puh. 040 805 3279, jaana.a.markkanen@jyu.fi

Anniina Koliseva, Keski-Suomen LUMA-keskus, puh. 040 805 4837, anniina.koliseva@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: