Tiedeisku ”Luonnon ihmeitä viruksista tähtipölyyn”

Alkamisaika: maanantai 13. maaliskuuta 2017, 18.00

Päättymisaika: maanantai 13. maaliskuuta 2017, 19.30

Paikka: Seminaarinmäki, Yliopiston kirjasto, entinen Cafe Libri.

Miten voimme tunnistaa novatähdistä peräisin olevan tähtipölyn? Mitkä lajit uhkaavat hävitä metsistämme ja kuinka ne voitaisiin pelastaa? Miksi matemaatikko näkee seinän läpiMuun muassa tällaisista aiheista matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkijat kertovat yliopiston kirjaston kahvilassa järjestettävässä Tiedeisku-tapahtumassa. Illan isäntänä toimii näyttelijä Antti Niskanen.

Tiedeisku (Science Slam) -tapahtumissa tutkijat esittelevät tutkimusaiheitaan lyhyissä ja viihteellisissä suullisissa esityksissä. Tapahtumia ei järjestetä yliopistojen luentosaleissa, vaan esitykset viedään helposti lähestyttävämpiin paikkoihin, lavarunous (Poetry Slam) -tapahtumien antaman esikuvan mukaisesti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy! Paikalle voi tulla vaikka vain osaksi iltaa nauttimaan kahvitarjoilun ohella tietoiskuja tieteestä.

Ohjelma:

Akatemiatutkija Anu Kankainen (fysiikan laitos): ”Alkuaineita, ydinfysiikkaa ja tähtipölyä

Tutkijatohtori Panu Halme (bio- ja ympäristötieteiden laitos): ”
Olipa kerran metsä

Yliopistonlehtori Elina Sievänen (kemian laitos): ”Ytimet magneettikentässä - aivokuvantamisesta kofeiinin rakenteeseen

Tutkijatohtori Joonas Ilmavirta (matematiikan ja tilastotieteen laitos): ”Miksi matemaatikko näkee seinän läpi?"

Akatemiatutkija Lotta-Riina Sundberg (bio- ja ympäristötieteiden laitos): "Vanhassa vara parempi? Viruksilla bakteeritauteja vastaan"

viestintävastaava Liisa Harjula
liisa.harjula@jyu.fi