Ajankohtaista

Isa-info 6.2.2017

Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille

Opiskelijasivut: opiskelu.jyu.fi 

Facebook: facebook.com/JyvaskylaUniversity 
Twitter: @uniofjyvaskyla 
Instagram: uniofjyvaskyla
Youtube: www.youtube.com/JyvaskylaUniversity 

Opiskelu

 • Opiskelija, onko kaikki OK? »
 • JYY hakee kehitysyhteistyökoordinaattoreita »
 • Oletko sinä ensi syksyn kv-tutor? Haku käynnissä 1.2.-1.3. »
 • Nordic Centre in India -kesäkurssit haussa »
 • Graduntekijä, lainaa gradulokero! »
 • Multitasking oppimistilanteessa - Osallistu kyselytutkimukseen! »

Yliopisto

 • Jyväskylän yliopisto sai lähes kaksi miljoonaa euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen »
 • Tutkinnot 2016: Maisteri- ja tohtorintutkintojen määrät ylittivät jälleen tavoitteet »
 • Vuoden ohjausalan gradu Sanna Selkamolle »
 • Yliopiston opiskelijoiden videokisan voittoon Nina Tiihonen »
 • Jyväskylän yliopiston rehtorivalinta etenee »
 • Kuntavaalikaranteeni 2017 Jyväskylän yliopistossa »
 • Etsitään osallistujia ajosimulaattoritutkimukseen – palkkiona S-ryhmän lahjakortti »
 • Osallistu Experiencing Beats n' Pics –kyselytutkimukseen! »

Tapahtumat

 • Infotilaisuuksia opiskelusta ja työharjoittelusta ulkomailla 2.2.- 9.2.2017 »
 • I ♥ Korkeakoululiikunta 13.-19.2. »
 • Snowday 16.2. »
 • Luo verkostoja maailmanlaajuisesti! »
 • Seminaari: Kansainväliset opiskelijat esittelevät tuloksiaan Valmetin johdolle »
 • DreamUp-yrittäjyystapahtuma 21.3.2017 »

Liikunta ja hyvinvointi

 

Opiskelu

Opiskelija, onko kaikki OK? »

Haluatko oppia uusia taitoja selviytyä opiskelun aiheuttamasta stressistä ja muista elämän haasteista? Kaipaatko uusia voimavaroja ja työkaluja opiskeluusi ja elämääsi? Osallistu Opiskelijan kompassi -ohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja elämäntaitoja sekä antaa eväitä opiskeluun ja muihin elämän haasteisiin.

JYY hakee kehitysyhteistyökoordinaattoreita »

Haluatko työskennellä kehitysyhteistyöasioiden parissa? Kiinnostaako hankesuunnittelu ja -hallinto? Kansainvälisyys? JYYn kehitysyhteistyövaliokunta hakee kahta uutta kehitysyhteistyökoordinaattoria. Työstä maksetaan pieni palkkio. Hakemusten deadline 15.2. klo 12.       

Oletko sinä ensi syksyn kv-tutor? Haku käynnissä 1.2.-1.3. »

Ryhtymällä kv-tutoriksi saat arvokasta kansainvälistä kokemusta, joka näyttää hyvältä myös cv:ssäsi. Kv-tutorin tehtäviin kuuluu auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita sopeutumaan uuteen maahan, kaupunkiin ja yliopistoon. Lue lisää: r.jyu.fi/kv-tutorhaku1718

Nordic Centre in India -kesäkurssit haussa »

Nordic Centre in India -konsortion järjestämille kursseille Intiassa voivat hakea soveltuvien alojen pidemmälle edistyneet opiskelijat, joiden opinnot ja/tai kandidaatin-/maisterintutkielma liittyvät kurssien teemoihin ja/tai Intiaan. Haku päättyy 1.3. Lue lisää: r.jyu.fi/nci17

Graduntekijä, lainaa gradulokero! »

Oletko parhaillaan tekemässä gradua Jyväskylän yliopistossa ja sinulla on ongelma, missä säilyttää papereita ja muuta graduaineistoasi?Ei hätää, sillä yliopiston kirjasto tarjoaa käyttöösi 90 päiväksi lukollisen gradulokeron.

Multitasking oppimistilanteessa - Osallistu kyselytutkimukseen! »

Opiskelija, mitä mieltä sinä olet puhelinten ja muiden digilaitteiden käytöstä luentojen aikana? Kerro mielipiteesi osallistumalla ajankohtaiseen kyselytutkimukseen! Yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan 8 kpl Finnkinon leffalippuja. 

Yliopisto

Jyväskylän yliopisto sai lähes kaksi miljoonaa euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen »

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Jyväskylän yliopiston hankkeelle Opiskelukyvyn, hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen korkeakouluissa (OHO!) 1 982 200 euron rahoituksen. Hankkeessa kehitetään opiskelijalähtöisiä pedagogisia malleja tukemaan opintojen edistymistä sekä parannetaan opettajien ohjausosaamista sekä saavutettavuutta ja osallisuutta.

Tutkinnot 2016: Maisteri- ja tohtorintutkintojen määrät ylittivät jälleen tavoitteet »

Jyväskylän yliopiston maisteri- ja tohtorintutkintojen määrät ylittivät jälleen tavoitteet. Tohtoreita valmistui viime vuonna 158 ja maistereita 1516. Maisteriksi valmistuneiden määrä on yliopiston historian toiseksi suurin, Kandidaatintutkintoja tehtiin 1211.

Vuoden ohjausalan gradu Sanna Selkamolle »

Vuoden ohjausalan gradun on tehnyt mikkeliläinen Sanna Selkamo. Laaja-alaisena erityisopettajana toiminut Selkamo valmistuu ohjausalan maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. 

Yliopiston opiskelijoiden videokisan voittoon Nina Tiihonen »

Tiedeviestinnän taustaryhmä järjesti loppuvuonna 2016 videokilpailun Jyväskylän yliopiston opiskelijoille. Luokanopettajaksi opiskeleva Nina Tiihonen nappasi kisan voiton englanninkielisellä videollaan, jossa hän kertoo opiskelijan elämästä.

Jyväskylän yliopiston rehtorivalinta etenee »

Jyväskylän yliopiston rehtorin tehtävään haki 12 hakijaa, joista ensimmäiselle haastattelukierrokselle kutsutaan yhdeksän henkilöä. Lisäksi haastatteluun kutsutaan henkilöjoka on antanut suullisen suostumuksensa ja haastatteluun kysyttäessä jättänyt hakemuksensa.

Kuntavaalikaranteeni 2017 Jyväskylän yliopistossa »

Kuntavaalien 2017 vaalikaranteeni on ajalla 9.3.2017−9.4.2017. Jotta yliopiston toiminnassa säilyy myös vaalien aikana työrauha ja poliittinen neutraalius, yliopistolla, mukaan lukien normaalikoulu, noudatetaan vaalikaranteenin aikana sovittuja käytäntöjä.

Etsitään osallistujia ajosimulaattoritutkimukseen – palkkiona S-ryhmän lahjakortti »

Ajosimulaattoritutkimukseen etsitään osallistujia. Tutkimus suoritetaan Jyväskylän yliopiston Agorassa viikoilla 4–6 (26.1.–9.2.). Kokeessa ajetaan ajosimulaattorilla seuraten annettuja ohjeita ja käytetään erilaisia mobiilisovelluksia. Koe kestää noin puolitoista tuntia. Osallistujat saavat palkkioksi 15 euron S-ryhmän lahjakortin.

Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen Affect from Art -hankkeessa tutkitaan arkipäivän visuaalisiin ja musiikillisiin kohteisiin liittyviä tunteita. Aihepiiriä kartoitetaan parhaillaan kansainvälisellä Experiencing Beats n' Pics -kyselytutkimuksella. Vastaajien kesken arvotaan 6 kappaletta 50€ arvoista lahjakorttia Amazon.co.uk -verkkokauppaan.

Tapahtumat

Infotilaisuuksia opiskelusta ja työharjoittelusta ulkomailla 2.2.- 9.2.2017 »

Kansainvälisten viikkojen opiskelijavaihtoinfoissa ovat esittelyssä erityisesti lv. 2017–2018 Euroopan vaihtokohteet. Mukana on myös aikaisemmin vaihdossa olleita opiskelijoita, jotka kertovat kokemuksistaan eri kohteissa. Lue lisää infotilaisuuksista.

I ♥ Korkeakoululiikunta 13.-19.2. »

Liikuntaa, hyvinvointia ja yhdessäoloa: https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/tapahtumat

Snowday 16.2. »

Otetaan ilo irti talvesta Alban rannassa! https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/tapahtumat 

Luo verkostoja maailmanlaajuisesti! »

16.2.2017 klo 14:00–17:00 fysiikan laitoksen 2. krs., aula ja luentosalit
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta järjestää kansainvälistymistilaisuuden. Tilaisuus tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua ja luoda verkostoja maailmanlaajuisesti. Mukana mm. AIESEC ja JYY sekä ulkomaalaisia opiskelijoita.

Seminaari: Kansainväliset opiskelijat esittelevät tuloksiaan Valmetin johdolle »

Pe 17.2. klo 13.30-16.00, Mattilanniemi, Agora, Delta -sali
Jyväskyläkylän yliopiston Kauppakorkeakoulun International Business-kurssilla tehtiin selvityksiä mm. Kiinan, Saksan, Ranskan, Britannian, Irlannin, Argentiinan, Brasilian, Intian, Venäjän, Puolan, Vietnamin ja Japanin markkinoista. Yhteistyöprojektin tulokset esitellään Valmetin johdolle tässä seminaarissa.

DreamUp-yrittäjyystapahtuma 21.3.2017 »

Ti 21.3.2017 klo 12-16, Jyväskylän keskusta
Opiskelijoiden oma, kaikille avoin DreamUp-yrittäjyyspäivä valtaa Jyväskylän ydinkeskustan! Tapahtuma tuo yhteen JYU:n, JAMKin ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän opiskelijat ja herättelee pohtimaan yrittäjyyttä työllistymisvaihtoehtona.

Liikunta ja hyvinvointi

Yliopistoliikunnan opintoihin liittyvän liikuntakurssilla pääset kokeilemaan mm. kahvakuulaa, historiallisia tansseja ja kempoa sekä kuuntelemaan luentoja stressistä ja ergonomista. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma

Vaivaako niska tai selkä ? Niska ja selkä kuntoon kotikonstein-kurssilla 8.2. klo  14 saat YTHS:n fysioterapeutilta hyviä vinkkejä niska- ja selkävaivojen hoitoon https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210884

Talvi on tullut, joten nyt voisi opetella vaikka lumilautailemaan lautailun alkeet –kurssilla 13.2. klo 17.45. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210819 tai luisteluhiihtokurssille (omilla suksilla) 14.2. klo 17 https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210876

Kaipaatko jotakin lempeää ja rauhallista? Tule mukaan joogakurssille 13.2. klo 17, jossa saat kokonaisvaltaista harjoitusta niin keholle kuin mielelle. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210659

Kursseista on käynnistymässä helmikuussa lisäksi tenniksen jatkokurssi, vakio- ja latinalaistanssikurssi sekä vesijumppakurssi.  Katso koko kurssitarjonta https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/liikuntakurssit

Yliopistoliikunnan vapaavuoroissa kerrotaan mm. uinti- ja kuntosalimahdollisuuksista https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/vapaavuorot-kuntosali-uinti-ja-muut/vapaavuorot

Löydä helposti itsellesi sopiva ryhmäliikuntatunti. https://prezi.com/8ehdf4gga2zw/loyda-oma-tuntisi/ 

Korkeakoululiikunnan palloiluvuoroista löytyy vuoroja sekä aloittelijoille että kauemmin lajeja harrastaneille. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/palloilu/lajikuvaukset

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi.  
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,