Ajankohtaista

Isa-info 20.2.2017

Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille 
Opiskelijasivut: opiskelu.jyu.fi 

Facebook: facebook.com/JyvaskylaUniversity 
Twitter: @uniofjyvaskyla 
Instagram: uniofjyvaskyla
Youtube: www.youtube.com/JyvaskylaUniversity 

Opiskelu

 • Opiskelijavaihtoon Eurooppaan tai Euroopan ulkopuolelle! »
 • Tutorhaku on käynnissä »
 • Oletko sinä ensi syksyn kv-tutor? Haku käynnissä 1.2.-1.3.»
 • Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2017-2018 aikaistuu »
 • Voiko yliopistoa kehittää?»
 • Vielä ehdit mukaan Edufuturan Nopeat startit -haastekisaan! »
 • Nordic Centre in India -kesäkurssit haussa »
 • Opiskele osuustoimintaa verkossa! »
 • Yrittäjyysopintoja!
 • Human Sciences –kesäkoulu »
 • Opiskelijoita haetaan avustajiksi Musiikintutkijoiden symposiumiin »

Yliopisto

 • JYU on Reilu korkeakoulu myös vuonna 2017 »
 • Ruusupuiston Uutiset 1/2017 »
 • Riikka Leinoselle toinen sija Jyväskylän vanhan torin ja Lyseon korttelin suunnittelukilpailussa »
 • Kulttuuritoimikunnan kevään 2017 hakukierros – hakuaikaa 28.2. saakka! »
 • Vaasan yliopiston kielten opiskelijoiden siirtohaku Jyväskylään päättyi »

Opiskelijalähettiläiden blogi

 • Kuusipäiväinen opiskeluviikko »

Tapahtumat

 • Super Gate -pitchaustilaisuus sekä Team Matchmaking -tilaisuus Yritystehtaalla 22.2. klo 8:00 alkaen! »
 • Tule hiihtämään yliopiston joukkueessa 11.3. Neljän vuoren hiihto »
 • Sisäilmainfo opiskelijoille ja henkilökunnalle 20.3. »
 • DreamUp -yrittäjyystapahtuma 21.3.2016 klo 12-16 »

Liikunta ja hyvinvointi

 • Yliopistoliikunnan opintoihin liittyvän liikuntakurssin voit aloittaa milloin vain »
 • Vesijumpasta saa lihasvoimaa ja tästä tykkäävät niveletkin »
 • Vakio- ja latinalaistanssiharrastuksen voi nyt aloittaa oman parin kanssa »
 • Haluatko itsellesi kuntosaliohjelman? »
 • Löydä oma liikuntamuotosi! »
 • Korkeakoululiikunnan palloilutarjonnassa on tunteja myös aloittelijoille »
 • Voit ostaa yhä korkeakoululiikunnan kuntosalitarran, ryhmäliikunta- tai palloilutarran tai yhdistelmätarran »

Opiskelu

Opiskelijavaihtoon Eurooppaan tai Euroopan ulkopuolelle! »

Haku opiskelijavaihtoon lukuvuodelle 2017-2018 on käynnissä. Tutustu nyt kohteisiin ja vaihto-ohjelmiin, ja toimi ajoissa! Ensimmäiset haut päättyvät jo 1.3.2017. Tietoa opiskelijavaihdosta: opiskelu.jyu.fi/fi/kansainvalisty/vaihtoon

Uusien opiskelijoiden tutoreita tarvitaan taas ensi syksyksi. Tutoriksi voi hakea 15.2. - 10.3.2017 välisenä aikana. Lisätietoja verkkosivulta https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/tutorhaku-2017-15-2-10-3 

Oletko sinä ensi syksyn kv-tutor? Haku käynnissä 1.2.-1.3.»

Ryhtymällä kv-tutoriksi saat arvokasta kansainvälistä kokemusta, joka näyttää hyvältä myös cv:ssäsi. Kv-tutorin tehtäviin kuuluu auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita sopeutumaan uuteen maahan, kaupunkiin ja yliopistoon. Lue lisää: r.jyu.fi/kv-tutorhaku1718

Jatkavien opiskelijoiden lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään  2.5.2017- 31.7.2017. Alkavalle lukuvuodelle ilmoittaudutaan siis ennen sen alkamista. Kaikki tällä hetkellä ilmoittautuneet opiskelijat tulevat saamaan huhtikuun aikana sähköpostiinsa ilmoittautumisohjeet. 

Voiko yliopistoa kehittää?»

Student Life -apurahoja haettavana opiskelijaprojekteihin yhteensä 40.000€, graduihin 6 x 1.500€ ja tutkimukseen 3 x 15.000€. Tavoitteena kaikissa projekteissa on sujuva opiskelu Jyväskylän yliopistossa. Haku päättyy 5.3.2017. Lue lisää: www.jyu.fi/studentlife

EduFutura Jyväskylä muodostaa tunnustetuilla kärkialoilla Suomeen merkittävän oppimisen, tutkimuksen, kehittämisen sekä kokeilujen ja soveltamisen osaamiskeskittymän. EduFutura Jyväskylään kuuluvat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto. Kisassa etsitään parhaita mahdollisia ideoita ja avauksia Edufutura-yhteistyön käytännön toteuttamiseen.

Nordic Centre in India -kesäkurssit haussa »

Nordic Centre in India -konsortion järjestämille kursseille Intiassa voivat hakea soveltuvien alojen pidemmälle edistyneet opiskelijat, joiden opinnot ja/tai kandidaatin-/maisterintutkielma liittyvät kurssien teemoihin ja/tai Intiaan. Haku päättyy 1.3. 

Jyväskylän yliopisto kuuluu Co-op Network Studies –yliopistoverkostoon, jossa on mukana yhteensä kymmenen suomalaista yliopistoa. Osuustoiminnan ja yhteisötalouden opinnot ovat maksuttomia ja ne soveltuvat hyvin kaikkien tieteenalojen opiskelijoille. Opinto-opas ja linkit ilmoittautumislomakkeelle löytyvät osoitteesta  http://www.helsinki.fi/ruralia/koulutus/coop/opetus.htm

Yrittäjyysopintoja!

URAA009 Luo oma kesäduunisi  Luo oma kesäduunisi -opintojaksolla opit ideoimaan mahdollisia liikeideoita ja testaamaan asiakkailla niiden potentiaalia. Asiakastestauksen ja arvioinnin pohjalta opit tuotteistamaan ideoitasi, käynnistämään kokeilevaa liiketoimintaa ja voit samalla myös työllistää itsesi kesän ajaksi. (2 op)! Kurssi alkaa 10.3.2017, hakuohjeet ja lisätiedot Korpista: https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=211259

URAA005 Ideasta yritykseksi esihautomo Onko sinulla liikeidea tai innovaatio tai harkitsetko yrityksen perustamista? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kehittämään ideaasi asiantuntijoidemme valmennuksessa! Esihautomo alkaa 7.3.2017. Päivitä ansioluettelosi ja tee lyhyt kuvaus liikeideastasi 28.2. mennessä. Lue lisää ja ilmoittaudu Korpissa: https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/generalCourseInfo.jsp?course=199866

Human Sciences –kesäkoulu »

Jyväskylän yliopiston Human Sciences –kesäkoulu järjestetään 22.5. – 16.6.2017 ja se on oivallinen tapa päästä opiskelemaan kansainvälisessä ilmapiirissä kotikampuksella. Haku päättyy 1.3. Lue lisää https://www.jyu.fi/hs-summerschool

Opiskelijoita haetaan avustajiksi Musiikintutkijoiden symposiumiin »

Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella järjestetään 19.–21.4. kansallinen Musiikintutkijoiden symposiumi, joka kokoaa yhteen musiikista kiinnostuneita tutkijoita eri puolilta Suomea. Järjestelytoimikunta etsii nyt opiskelijoita, jotka haluaisivat toimia konferenssiavustajina ja päästä tätä kautta konkreettisesti kiinni akateemisen tapahtuman järjestämiseen.

Yliopisto

JYU on Reilu korkeakoulu myös vuonna 2017 »

Jyväskylän yliopisto on saavuttanut Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen myös vuodelle 2017. Reilun kaupan korkeakoulu on tehnyt sitoumuksen tukea Reilua kauppaa ja käyttää Reilun kaupan tuotteita. Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi viestittää opiskelijoille ja muille sidosryhmille yliopiston globaalista vastuusta.

Ruusupuiston Uutiset 1/2017 »

Ruusupuiston Uutisten vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Tuoreessa lehdessä pohditaan muun muassa uravalintoja, digitalisaatiota ja perusopetuksen oppimistulosten arviointia. 

Riikka Leinoselle toinen sija Jyväskylän vanhan torin ja Lyseon korttelin suunnittelukilpailussa »

Liikunnan yhteiskuntatieteitä Jyväskylän yliopistossa ja maisema-arkkitehtuuria Aalto yliopistossa opiskeleva Riikka Leinonen voitti Jyväskylän kaupungin ja Lappset Group Oy:n järjestämässä ideakilpailussa toisen palkinnon suunnitelmallaan Toriareena. 

Kulttuuritoimikunnan kevään 2017 hakukierros – hakuaikaa 28.2. saakka! »

Soitatko bändissä, tanssitko, näytteletkö tai järjestätkö kulttuuririentoja? Yliopiston kulttuuritoimikunta hakee vuosittain esiintyjiä yliopiston tapahtumiin sekä osallistuu kulttuuritapahtumien järjestelykustannuksiin. Lisätietoja hausta sekä hakulomake: http://r.jyu.fi/nnf

Vaasan yliopiston kielten opiskelijoiden siirtohaku Jyväskylään päättyi »

Siirtohaku Vaasan yliopiston kielten perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille Jyväskylän yliopistoon päättyi torstaina 16. helmikuuta. Siirtohaussa opiskelupaikan vastaanottavan opiskelijan opinto-oikeus siirtyy Vaasasta Jyväskylään syksystä 2017 alkaen. Hakijoita siirtohaussa oli 151.

Opiskelijalähettiläiden blogi

Kuusipäiväinen opiskeluviikko »

Vuoden alussa startanneessa blogissa kirjoittavat Jyväskylän yliopiston opiskelijalähettiläät, joista jokainen edustaa omaa tieteenalaansa. Kevään ja kesän aikana opiskelijat kertovat opiskelijan arjesta ja Jyväskylästä opiskelijakaupunkina. 

Tapahtumat

Super Gate -pitchaustilaisuus sekä Team Matchmaking -tilaisuus Yritystehtaalla 22.2. klo 8:00 alkaen! »

Ke 22.2.klo 8.00, Jyväskylän Yritystehdas, Voimala Business Park, Sepänkatu 4, 2. kerros
Yritystehtaalla järjestetään SUPER GATE -tilaisuus, joka on suunnattu Jyväskylän Yliopiston ja JAMK:n kaupallistamisen alkuvaiheessa olevien tutkimusprojektien tiimeille sekä Jyväskylän Yritystehtaan kasvuhakuisille tiimeille.

Tule hiihtämään yliopiston joukkueessa 11.3. Neljän vuoren hiihto »

La 11.3. klo 9/11. Jyväskylä-Laukaa 
Ilmoittaudu yliopiston joukkueeseen Jyväskylässä hiihdettävään Neljän vuoren hiihtoon, jossa matkana on 30 tai 54 km. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/henkilostoliikunta-ainejarjestovuorot-ja-tapahtumat/tapahtumat  

Ma 20.3. klo 13-15, Mattilanniemi, Agora, auditorio 1
Jyväskylän yliopisto järjestää opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen infotilaisuuden sisäilma-asioista . Tilaisuudessa kerrotaan ajankohtaista tietoa Jyväskylän yliopiston käytössä olevien rakennusten sisäilmasta. Voit lähettää kysymyksiä aiheesta etukäteen 6.3.2017 mennessä. Kysymyksiin vastataan tilaisuudessa. 

DreamUp -yrittäjyystapahtuma 21.3.2016 klo 12-16 »

Opiskelijoille suunnattu, vuosittainen yrittäjyyteen keskittyvä DreamUp -tapahtuma järjestetään Jyväskylän ydinkeskustassa tiistaina 21.3.2017. Pääesiintyjinä ovat tänä vuonna tv-persoona, yrittäjä Arman Alizad sekä Fightback -brändillään tutuksi tullut Pekka Hyysalo. Tarkempi ohjelma ja lisätietoja löytyy facebookista ja tapahtuman nettisivuilta osoitteesta https://info.dreamupjkl.fi/

Liikunta ja hyvinvointi

Yliopistoliikunnan opintoihin liittyvän liikuntakurssin voit aloittaa milloin vain »

Helmi-maaliskuussa pääset kokeilemaan mm. lumikenkäilyä, matkaluistelua, lihaskuntojumppaa, keskivartaloa vahvistavaa corea ja voit lähteä mukaan hiihtoretkelle. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma

Vesijumpasta saa lihasvoimaa ja tästä tykkäävät niveletkin »

Pe 24.2. klo 8 Aaltoalvari. Monipuolisessa syvän veden vesijumpassa liikutaan vesijuoksuvyön kannattelemana ja hyödynnetään erilaisia vesiliikuntavälineitä. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210900

Vakio- ja latinalaistanssiharrastuksen voi nyt aloittaa oman parin kanssa »

Ti 22.2. klo 18 Norssin alakoulu. Vakio- ja latinalaistanssikurssilla tanssitaan oman parin kanssa (voi olla yo-yhteisön ulkopuoleltakin) valssia, quickstepiä, cha-chata ja jiveä. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210996

Haluatko itsellesi kuntosaliohjelman? »

Ma 6.3. klo 16.30 Liikunnan kuntosali. Kuntosaliopastuksessa opit käyttämään Liikunnan kuntosalin laitteita ja saat oman kuntosaliohjelman. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=211249

Löydä oma liikuntamuotosi! »

Korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunneista on tehty Löydä oma liikuntamuotosi –prezi, josta löydä  mm. helpot ja tehokkaat sekä kehoa ja mieltä huoltavat tunnit. https://prezi.com/8ehdf4gga2zw/loyda-oma-tuntisi/ . JAMKin salin tunteja ei ole viikolla 9. Muut tunnit ja vuorot pidetään lukujärjestyksen mukaan.

Korkeakoululiikunnan palloilutarjonnassa on tunteja myös aloittelijoille »

Löydät helposti kaikki korkeakoululiikunnan tarjolla olevat palloilutunnit palloilun lajikuvauksista:  https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/palloilu/lajikuvaukset

Voit ostaa yhä korkeakoululiikunnan kuntosalitarran, ryhmäliikunta- tai palloilutarran tai yhdistelmätarran »

Kevään korkeakoululiikunnan liikuntatarran saat tarrasta riippuen 35-60 eurollahttps://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/pudotusvalikko/maksut

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi.  
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,