Sukupuolentutkimuksen päivät 2017: Sukupuolten ajat

Alkamisaika: torstai 23. marraskuuta 2017, 11.00

Päättymisaika: lauantai 25. marraskuuta 2017, 15.00

Paikka: Seminaarinmäki, Päärakennus, C1

Suomen sukupuolentutkimuksen seura (SUNS ry) järjestää 23.–25. marraskuuta 2017 sukupuolentutkimuksen päivät Sukupuolten ajat – Genders through time – Genus i tiden Jyväskylän yliopistossa.

Ajan ja ajallisuuden sekä muutoksen ja pysyvyyden kysymykset ovat ajankohtaisia sukupuolten tarkastelun näkökulmasta. Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017 keskustelu menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden suhteista saa erityistä painoa.

Sukupuolentutkimuksen päivillä pohditaan, kuinka aika ja ajallisuus jäsentävät ymmärrystä ja ajattelua sukupuolesta.  Miten sukupuolet saavat merkityksensä eri kulttuureissa ja yhteiskunnissa eri aikoina? Miten sukupuoli ja käsitykset sukupuolesta elävät ajassa? Miten sukupuolen/sukupuolten merkityksiä ja käytäntöjä on rakennettu ennen ja miten niitä rakennetaan tai voidaan rakentaa nyt ja tulevaisuudessa? Miten ja miksi sukupuoli muuttuu? Miten aika ja sukupuoli kietoutuvat yhteen esimerkiksi politiikassa ja taloudessa, koulutuksessa ja kasvatuksessa, tutkimuksessa ja tieteessä, kielessä ja kirjallisuudessa, taiteessa ja mediassa?

Entä millaisena näyttäytyvät feministisen liikkeen ja aktivismin ja sukupuolentutkimuksen ajat ja sukupolvet? Aika ja ajallisuus teemana nostavat esiin ja mahdollistavat esimerkiksi sukupuolen historiallisuuden, kontekstuaalisuuden, intersektionaalisuuden, superdiversiteetin ja kriittiseen nationalismin tutkimuksen.

HUOM! Työryhmäkutsu

Sukupuolentutkimuksen päivien 2017 työryhmien haku on nyt auki! Työryhmiä toivotaan sukupuolentutkimuksen kaikilta aloilta sekä laaja-alaisesti erityisesti ajan ja ajallisuuden teemoihin liittyen mutta ei niihin rajoittuen.  Työryhmäesityksissä (150-300 sanaa) tulee käydä ilmi työryhmän teema sekä puheenjohtaja(t) yhteystietoineen (organisaatio ja sähköposti).

Työryhmien kieli voi olla suomi, englanti tai ruotsi.

Työryhmäehdotukset pyydetään lähettämään 31.3.2017 mennessä osoitteeseen spt2017@jyu.fi

Tapahtuman sivut: https://www.jyu.fi/en/congress/sptpaivat2017

Jenny Säilävaara