Checkpoint Leonardo -muuttuva energia

Alkamisaika: tiistai 14. maaliskuuta 2017, 11.00

Päättymisaika: sunnuntai 04. kesäkuuta 2017, 17.00

Paikka: Vesilinna, Jyväskylän Harju (Ihantolantie 5)

Vaikka työpöydän äärellä välillä toiselta ehkä tuntuukin, niin energiaa ei synny, eikä häviä. Se vain muuttaa muotoaan. Keski-Suomen luontomuseon (Avoimen tiedon keskus, Tiedemuseo) uusi vaihtuva näyttely havainnollistaa erilaisia energiamuotoja. Näyttelyssä tulevat tutuiksi niin Goldbergin kone (eli ketjureaktiokone) kuin laavalampun salatkin.

Näyttelyn on suunnitellut Opettajankoulutuslaitoksen opiskelijaryhmä yhdessä Tiedemuseon kanssa. Opiskelijaryhmän ohjaavana opettajana toimi lehtori Anssi Lindell. Näyttely on avoinna su 4.6.2017 saakka, ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 12-17 (ryhmille ennakkovarauksesta myös muina aikoina). Museoon on vapaa pääsy.

Tervetuloa kokeilemaan osaatko itsekin suunnitella Golbergin koneen! Entä keksitkö, kuinka näyttelyssä oleva energiadisko toimii?

Tanja Koskela, intendentti
tanja.a.e.koskela@jyu.fi