Symposiumi: Miten varmistaa työntekijöiden kansalliset rajat ylittävä liikkuvuus sosiaalisesti kestävällä tavalla?

Alkamisaika: tiistai 23. toukokuuta 2017, 09.00

Päättymisaika: keskiviikko 24. toukokuuta 2017, 12.15

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Symposiumi Miten varmistaa työntekijöiden kansalliset rajat ylittäjä liikkuvuus sosiaalisesti kestävällä tavalla?
Protecting Mobility through Improving Labour Rights Enforcement in Europe (PROMO*)

Kutsumme teidät symposiumiin, jonka tarkoituksena on esitellä uusinta tutkimustietoa, kehittää käytäntöjä sekä tuottaa toimintasuosituksia lähetettyjen työntekijöiden (posted workers) oikeuksien suojelemiseksi. Tapahtuma kokoaa yhteen kentällä toimivat tutkijat ja toimijat. Temaattiset keskustelusessiot keskittyvät lähetettyihin työntekijöihin ja antavat osallistujille mahdollisuuden jakaa tietoa ja kokemuksia sekä ehdottaa käytännön ratkaisuja.

Sessiot:

• Katsaus lähettyihin työntekijöihin liittyviin akateemisiin ja käytännön tason hankkeisiin
  • Euroopan unionin laki ja kansallisten työstandardien täytäntöönpano
  • Lähetetyt työntekijät ja alihankinnan vastuullisuus
  • Näkökulmia lähetettyjen työntekijöiden direktiivin päivittämiseen
  • Erilaiset säädökset ja työskentelyjärjestelyt (työntekijöiden lähettäminen ja vaihtoehdot sille)
  • Miten eri kansalliset toimijat ovat saavuttaneet lähetettyjen työntekijöiden luottamuksen?

Keskusteluun kutsuttuihin henkilöihin kuuluvat: Pohjoismaisten sosiaalisten kumppaneiden ja työsuojelutarkastajien edustajia, Chiara Lorenzini (Euroopan rakennus‐ ja puutyöntekijöiden federaatio), Niklas Bruun (Hanken Svenska handelshögskolan), Jan Cremers, Mijke Houwerzijl, Lisa Berntsen (Tilburg University, Alankomaat), Bettina Haidinger (Forba, Wien), Marco Rocca (University of Verona), Vladimir Bogoeski (Hertie School of Governance, Berliini), Ian Fitzgerald (Newcastle Business School, Englanti), Kristin Alsos (Fafo, Oslo), Magdalena Bernaciak, Zane Rasnača (ETUI, Bryssel), Ines Wagner (Institute for Social Research, Oslo), Markku Sippola, Anna Matyska (Tampereen yliopisto), Nathan Lillie, Kairit Kall, Laura Mankki, Rolle Alho (Jyväskylän yliopisto), Sonila Danaj (European Centre for Social Welfare Policy and Research, Wien), Jens Arnholtz (FAOS, University of Copenhagen), Sandra Stern (UNDOK, Wien).

Tapahtuman kieli: englanti ja suomi (simultaanitulkkaus)

Lisätietoa ja työryhmien ohjelma: https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/yfi/en/research/projects/sustainability/promo

Ilmoittautuminen (30.4.2017 asti): kairit.kall@jyu.fi

* PROMO on Euroopan komission rahoittama hanke, jonka organisoinnista vastaa Jyväskylän yliopiston johtama yhteenliittymä, johon kuuluu Padovan yliopisto (Italia), Prahan monikulttuurisuuskeskus (Tsekki), Sosiaali- ja työtutkimusinsituutio Fafo (Norja), SOLIDAR (Belgia), ja Forschungs- und Beratungsstelle Arbeitswelt FORBA (Itävalta).

kuuluu seuraaviin kategorioihin: