Ajankohtaista

Isa-info 6.3.2017

Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille
Opiskelijasivut: opiskelu.jyu.fi 

Facebook: facebook.com/JyvaskylaUniversity 
Twitter: @uniofjyvaskyla 
Instagram: uniofjyvaskyla
Youtube: www.youtube.com/JyvaskylaUniversity 

 

Opiskelu

 • Infotilaisuus sisäilmasta 20.3. – lähetä kysymyksesi 6.3. mennessä »
 • IT-tiedekunnan haku: 100 parasta opiskelijaideaa »
 • #JYUnity-haaste: Opiskellaan ja työskennellään yhdessä! »
 • Jyväskylän kansainvälinen kesäkoulu on portti kansainvälistymiseen »
 • Osallistu yliopiston verkkosivujen käytettävyystestaukseen ja voita lahjakortti Soppi-kauppaan! »
 • Internet ja tietosuoja -kysely - Osallistu ja voita 50 euron lahjakortti Giganttiin »
 • Ilmoittaudu Nyytin nettiryhmiin ja keskustele chatissa! »
 • Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2017-2018 aikaistuu »

Yliopisto

 • Kuntavaalikaranteeni 2017 Jyväskylän yliopistossa »
 • Jyväskylän yliopiston rehtorin tehtävän kärkihakijat valittu »
 • Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta aloitti toimintansa uusin verkkosivuin »

Opiskelijalähettiläiden blogi

 • Tietojärjestelmätieteen opiskelijalähettiläs esittäytyy »

Tapahtumat

 • Alumnit äänessä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan työelämäpäivässä »
 • Työllisty yhdistämällä IT aiempaan osaamiseesi! NICE ICT ke 8.3. klo 15-17 »
 • Old-school aerobic
 • Liikunta ottaa aivoihin -yleisöseminaari »
 • Sisäilmainfo opiskelijoille ja henkilökunnalle »
 • Twerk + Dancehall workshop
 • DreamUp! »
 • Resurssiviisas sairaala - hyvinvointia Kukkulalta Keniaan - esittelytilaisuus » 

Liikunta ja hyvinvointi

 • Opintoihin liittyvällä liikuntakurssilla pääset tutustumaan moneen itsellesi aiemmin tuntemattomaan lajiin »
 • Vesijumpassa tulee öljyttyä nivelet ja kohotettua kuntoa »
 • Astangajooga venyttää, voimistaa, notkeuttaa ja tuo energiaa »
 • Apua kipuilevaan selkään ja jäykkään niskaan »
 • Uintitekniikka kesäksi kuntoon »
 • Vinkkejä unettomuuden selättämiseksi Hyvinvoiva minä -sivustolla »

Opiskelu

Infotilaisuus sisäilmasta 20.3. – lähetä kysymyksesi 6.3. mennessä »

Jyväskylän yliopisto järjestää opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen infotilaisuuden sisäilma-asioista 20.3. klo 13-15 Agoran auditorio 1:ssä. Tilaisuudessa kerrotaan ajankohtaista tietoa Jyväskylän yliopiston käytössä olevien rakennusten kunnosta ja sisäilmasta. Voit lähettää omia kysymyksiä etukäteen.

IT-tiedekunnan haku: 100 parasta opiskelijaideaa »

Informaatioteknologian tiedekunta tarjoaa sadalle Jyväskylän yliopiston opiskelijalle mahdollisuuden työstää ideaansa tiedekunnan tuella. Idean tulee liittyä informaatioteknologiaan ja/tai sen hyödyntämiseen. Idea voi olla tieteellinen, teknologinen tai yhteiskunnallinen. Tiedekunta tarjoaa 1000 euron apurahan kuukaudeksi sekä tarvittavat puitteet ideoiden työstämiseen.

#JYUnity-haaste: Opiskellaan ja työskennellään yhdessä! »

Unohditko lähteä kotiin, kun upposit mielenkiintoiseen projektiin? Tai yritätkö löytää uutta inspiraatiota mitä ihmeellisimmistä paikoista? Kuvaa opiskelusi tai työntekosi huippuhetkiä ja aallonpohjia! Näytä pilkahduksia arjestasi, peruspakertamista ja luovuuden kukoistamista. Mitä voimme oppia sinulta? Jaa kokemuksesi Instagramissa hashtageilla #JYUnity ja #JYUhaaste

Jyväskylän kansainvälinen kesäkoulu on portti kansainvälistymiseen »

Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen ja informaatioteknologian tiedekunta toivottavat sinut tervetulleeksi 27. Jyväskylän kansainväliseen kesäkouluun. Kesäkoulu on kansainvälisille ja suomalaisille opiskelijoille tarkoitettu intensiivijakso, joka sisältää 20 kurssia biologian, ympäristötieteen, kemian, fysiikan, nanotieteen, matematiikan, tilastotieteen, informaatioteknologian ja tietotekniikan aloilta.  

Osallistu yliopiston verkkosivujen käytettävyystestaukseen ja voita lahjakortti Soppi-kauppaan! »

Jyväskylän yliopiston verkkosivuja uudistetaan! Sinullakin on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisiksi uudet sivut muotoutuvat. Osallistu testaukseen ja täytä kysely, jolla kerätään kokemuksia erityisesti uuden verkkosivumallin käytettävyydestä.

Internet ja tietosuoja -kysely - Osallistu ja voita 50 euron lahjakortti Giganttiin »

Kysely liittyy Jyväskylän yliopistossa tehtävään väitöskirjatutkimukseen. Se kerää tietoa Internetin tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan liittyvistä asenteista ja toimintatavoista. Vastaa englanninkieliseen kyselyyn 13.3. mennessä.

Ilmoittaudu Nyytin nettiryhmiin ja keskustele chatissa! »

Nyytin nettiryhmistä saat apua ajanhallintaan, sosiaalisiin taitoihin ja parempaan jaksamiseen. Voit myös chattailla opiskelijan elämää ja arkea koskettavista teemoista joka toinen torstai.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2017-2018 aikaistuu »

Olethan huomannut, että jatkavien opiskelijoiden lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään  tänä vuonna jo 2.5.2017- 31.7.2017? Kaikki tällä hetkellä ilmoittautuneet opiskelijat tulevat saamaan huhtikuun aikana sähköpostiinsa ilmoittautumisohjeet. 

Yliopisto

Kuntavaalikaranteeni 2017 Jyväskylän yliopistossa »

Kuntavaalien 2017 vaalikaranteeni on ajalla 9.3.2017−9.4.2017. Jotta yliopiston toiminnassa säilyy myös vaalien aikana työrauha ja poliittinen neutraalius, yliopistolla, mukaan lukien normaalikoulu, noudatetaan vaalikaranteenin aikana sovittuja käytäntöjä.

Jyväskylän yliopiston rehtorin tehtävän kärkihakijat valittu »

Jyväskylän yliopiston rehtorin valinta on edennyt niin, että hallitus on valinnut viisi kärkihakijaa. Kärkihakijat ovat vararehtori Keijo Hämäläinen (Helsingin yliopisto), professori Petri Karonen (Jyväskylän yliopisto), dekaani Henrik Kunttu (Jyväskylän yliopisto), dekaani Minna-Riitta Luukka (Jyväskylän yliopisto), dekaani Hanna-Leena Pesonen (Jyväskylän yliopisto).

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta aloitti toimintansa uusin verkkosivuin »

Uudennimisen tiedekuntasivuston alta löytyvät mm. tiedekunnan opintoasioiden, tutkimuksen ja yhteistyön sisällöt. Uudet verkkosivut löytyvät osoitteesta https://www.jyu.fi/edupsy/fi/. Sivusto täydentyy vielä vuoden 2017 aikana. Voit myös antaa palautetta uusista sivuista: https://www.jyu.fi/edupsy/fi/anna-palautetta

Opiskelijalähettiläiden blogi

Tietojärjestelmätieteen opiskelijalähettiläs esittäytyy »

Tietojärjestelmätiede on erinomainen vaihtoehto kenelle tahansa, joka on kiinnostunut informaatioteknologiasta ja kauppatieteistä,kertoo kolmannen vuoden opiskelija Mikko.

Tapahtumat

Alumnit äänessä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan työelämäpäivässä »

Tiistai 7.3.klo 12-14, Ylistönrinne, Fysiikan laitos
Matemaattis-luonnontieteelisen tiedekunnan työelämäpäivässä tiedekunnan alumnit kertovat työelämäkokemuksistaan ja vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin pienryhmissä. Päivän tarkoituksena on tuoda uravalintoja suunnitteleville opiskelijoille tietämystä erityisesti luonnontieteellisestä koulutuksesta. 

Työllisty yhdistämällä IT aiempaan osaamiseesi! NICE ICT ke 8.3. klo 15-17 »

Keskiviikko 8.3. klo 15-17, Seminaarinmäki, Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9
Etsitkö alaa, jolla on varma työllistyminen? Yhdistä IT omaan osaamiseesi - osaajista on pulaa, työllistyt varmasti! Tule tutustumaan IT-alan naisosaajiin Ruusupuistoon naistenpäivänä keskiviikkona 8.3. klo 15-17. 

Old-school aerobic

keskiviikkona 8.3. Naistenpäivän kunniaksi!
Mikäli kiinnostuit, hakeudu Liikunnan rytmiikkasaliin ja varaa kalenteristasi 45 minuuttia hulvattomalle menolle ja hielle! Avoin kaikille!

Liikunta ottaa aivoihin -yleisöseminaari »

Maanantai 13.3. klo 14-18, Mattilanniemi, Agora/Auditorio 2
Jyväskylän yliopiston Monitieteinen Aivotutkimuskeskus järjestää yleisöseminaarin ”Liikunta ottaa aivoihin”. Tapahtumassa kuullaan liikunnan merkityksestä aivojen hyvinvointiin, esitellään yliopistolla tehtävää aivotutkimusta sekä kuullaan omakohtainen selviytymistarina. Myös neurologiset potilasjärjestöt esittelevät toimintaansa Agoran aulassa.

Sisäilmainfo opiskelijoille ja henkilökunnalle »

Maanantai 20.3. klo 13-15, Mattilanniemi, Agora, auditorio 1
Jyväskylän yliopisto järjestää opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen infotilaisuuden sisäilma-asioista 20.3. klo 13-15 Agoran auditorio 1:ssä. Tilaisuudessa kerrotaan ajankohtaista tietoa Jyväskylän yliopiston käytössä olevien rakennusten kunnosta ja sisäilmasta. Voit lähettää omia kysymyksiä etukäteen.

Twerk + Dancehall workshop

Lauantai 25.3.JAMKin liikuntasalissa
Suursuosiota niittänyt twerk tulee taas korkeakoululiikunnalle! Järjestämme Twerk + Dancehall workshopin la 25.3. JAMKin liikuntasalissa. Workshopin ohjaa twerkin suomen mestari 2016 Monse Villarroel. Lisätietoja ja ilmoittautuminen avataan viikon 10 aikana facebookissa: Jyväskylän korkeakoululiikunta ja www.korkeakoululiikunta.fi

DreamUp! »

Tiistai 21.3.2017 klo 12-18, Jyväskylän keskusta
Opiskelijoiden oma yrittäjyyspäivä DreamUp valtaa Jyväskylän keskustan. Tapahtuma haastaa opiskelijoita etsimään omaa polkuaan ja pohtimaan yrittäjyyttä työllistymisvaihtoehtona. Tarjolla on inspiroivia puheenvuoroja sekä kohtaamisia opiskelijayrittäjien ja yrittäjyyden asiantuntijoiden kanssa. Pääesiintyjinä tänä vuonna ovat tv-persoona, yrittäjä Arman Alizad sekä FightBack-brändillään tutuksi tullut Pekka Hyysalo. Katso koko päivän ohjelma osoitteesta info.dreamupjkl.fi!

Resurssiviisas sairaala - hyvinvointia Kukkulalta Keniaan - esittelytilaisuus »

Tule ideoimaan ja keskustelemaan kuinka vanhan sairaalarakennuksen laitteistot hyödynnettäisiin? Ratkaisuja voisivat olla esimerkiksi kansallinen laitepörssitoiminta, kehitysyhteistyö Kenian aluesairaaloiden kanssa, uutta yrittäjyyttä maakuntaan tai monitieteistä tutkimustoimintaa. Ilmoittaudu tilaisuuteen 23.3. mennessä tästä. 

Liikunta ja hyvinvointi

Opintoihin liittyvällä liikuntakurssilla pääset tutustumaan moneen itsellesi aiemmin tuntemattomaan lajiin »

Yliopistoliikunnan opintoihin liittyvän liikuntakurssilla pääsee kokemaan monenlaista.
Maaliskuussa saat vinkkejä selkäsi hyvinvointiin, pääset kävelemään pimeässä metsässä, saat puhtia keskivartalo- tai lihasjumpasta ja voit fiilistellä kepeissä tunnelmissa zumbassa. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma

Vesijumpassa tulee öljyttyä nivelet ja kohotettua kuntoa »

Vesijumppa on hellä, mutta tehokas laji, jossa ei edes huomaa hikoilevansa.
Ma 13.3. klo 15.45 Aaltoalvari. Vesijumpassa liikutaan vesijuoksuvyön kannattelemana ja kohotetaan lihaskuntoa omaan tahtiin. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210892

Astangajooga venyttää, voimistaa, notkeuttaa ja tuo energiaa »

Astangajooga voimistaa, notkeuttaa ja puhdistaa kehoa, energisoi sekä lisää mielen tyyneyttä.
To 9.3. klo 17 Ryhtilä. Astanga on liikunnallinen joogamuoto, jossa liikkeet sidotaan erityisen hengitystekniikan avulla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210635

Apua kipuilevaan selkään ja jäykkään niskaan »

YTHS:n kurssilla opit kotikonstit selän ja niskan kuntoon saamiseksi.Ke 15.3. klo 14 YHTH:n fysioterapiatila.  Kurssilla tehdään aktiivista kuntouttavaa harjoittelua alaselän ja niska-hartiaseudun omatoimiseen hoitoon pienryhmässä.https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=210886

Uintitekniikka kesäksi kuntoon »

Rinta- ja vapaauintikurssilla saat kehitettyä uintitaitojasi. 
Ke 15.3. klo 17.30 AaltoAlvari.  Kurssilla keskitytään erityisesti oikeaan uintiasentoon, rytmiin ja hengitystekniikkaan, jotta uinnista tulisi mahdollisimman virtaviivaista ja sujuvasti etenevää.  https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=211037

Vinkkejä unettomuuden selättämiseksi Hyvinvoiva minä -sivustolla »

Yliopistoliikunnan hyvinvoiva minä –sivultolta saat hyvää tietoa ja vinkkejä ravitsemukseen, liikuntaan ja lepoon.
Hyvinvoiva minä  -sivusto auttaa sinut elämäntapamuutoksen alkuun pienin askelin.  Katso, mitä kaikkea sivustolta löytyykään ravitsemuksesta, liikunnasta ja levosta. https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/hyvinvoiva-mina

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi.  

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,