QS Ranking: Jyväskylän yliopistosta kuusi tieteenalaa maailman huippujen listalla

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen tutkimus on arvioitu korkealle tasolle kansainvälisessä QS World University Rankings by Subject -vertailussa. Kasvatustieteet pisteytettiin sijalle 101-150, eli sijoitus säilyi edellisvuoden arvioinnin tasolla. Fysiikan tutkimus arvioitiin edellisvuosien tapaan sijoille 301-350 ja matematiikka sijoille 351-400. Psykologia palasi huippujen listalle ja sen sijoitus oli nyt 251-300. Uutena alana listaukseen nousi sosiologia (251-300). Liikuntatieteet arvioitiin nyt ensimmäistä kertaa ja jyväskyläläinen osaaminen sijoitettiin välille 51-100.

Tieteenaloista humanistinen ala arvioitiin sijoille 401-450 ja luonnontieteet sijoille 451-500.

- On ilahduttavaa, että Jyväskylän yliopiston pitkäjänteinen strateginen työ omien painoalojemme vahvistamiseksi näkyy myös hyvinä sijoituksina kansainvälisissä vertailuissa, rehtori Matti Manninen toteaa.

QS World University Rankings by Subject -vertailussa arvioidaan yliopistojen suoriutumista 46 eri tieteenalalla. Sijoitusten perusteena olevat mittarit ovat akateeminen vertaisarviointi, työnantaja-arviointi, tieteellisten julkaisujen lainausten määrä sekä tutkijoiden ja työn vaikuttavuus ja tuloksellisuus. Mittauksessa tiedot kerättiin kaikkiaan 4 438 yliopistosta, joista 3098 arvioitiin ja varsinaiseen rankingiin pääsivät 1 117 parasta.

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi
tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648 504, timo.taskinen@jyu.fi

QS World University Rankings by Subject: https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2017

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,