Ajankohtaista

Yhteishaku alkaa 15.3. – Jyväskylän yliopisto menee kohti laaja-alaisia tutkinto-ohjelmia

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 15.3.2017. Jyväskylän yliopistolla on tarjolla yli 2000 aloituspaikkaa 88 eri hakukohteessa kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Kevään yhteishaussa näkyy yliopiston opetussuunnitelmien uudistuminen. Osassa opiskelualoja, kuten yhteiskuntatieteissä ja filosofiassa sekä terveystieteissä, haku tapahtuu aiempaa laaja-alaisempiin tutkinto-ohjelmiin, joissa tarkempi opintosuunta valitaan vasta opintojen aikana.

- Laaja-alaiset kandidaattiohjelmat tarjoavat opiskelijoille valmiuksia vaihtoehtoisiin jatko-opintoihin sekä mahdollisuuden muodostaa oman näköisen opintopolun, kertoo opintopalvelujohtaja Mari Ikonen.

Myös yliopiston uudistunut tiedekuntarakenne heijastuu yhteishaun hakukohteisiin. Yksi yliopiston suosituimmista hakukohteista, psykologia, kuuluu nyt osaksi kasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntaa. Yhteiskuntatieteet taas ovat osa uutta humanistis-yhteiskuntatieteellistä tiedekuntaa. Entinen yhteisöviestinnän oppiaine siirtyi kauppakorkeakouluun, jossa se jatkaa yrityksen taloustieteet -hakukohteen alla viestinnän johtamisena.

Myös avoimen yliopiston väylä yhteishakuun

Tänä keväänä myös avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistoon hakeminen, eli ns. avoimen väylän haku, tapahtuu yhteishaussa. Näin yliopistoon hakeminen tapahtuu kaikkien hakuväylien kautta

samanaikaisesti: haku toisen asteen tutkinnon tai avoimen yliopistojen opintojen perusteella kandidaatti- ja maisteriohjelmiin sekä haku maisteriohjelmiin soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella.

Yhteishaussa hakijan voi hakea kerralla enintään kuuteen hakukohteeseen.

Valtaosa hakukohteiden valintakoeaineistoista on ilmaista ja julkaistaan verkossa. Osassa hakukohteista valintakoe perustuu kokeessa jaettavaan aineistoon. Näin myös keväällä ylioppilaaksi tai ammattitutkintoon valmistuvat ehtivät valmistautua valintakokeisiin.

Jyväskylän yliopiston koulutuksiin voi tutustua hakijoille suunnatuilla verkkosivuilla: www.jyu.fi/hae , jossa koulutuksia voi etsiä mm. tutkintotason, tiedekunnan ja aloitusajankohdan mukaan. Hakeminen koulutuksiin tapahtuu opintopolku.fi-palvelussa. Yhteishaku päättyy 5.4. klo 15.00. Valinnan tulokset julkaistaan 30.6.2017.

Lisätietoja:

Opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen, puh. 0500 546 003, tuula.maijanen@jyu.fi 

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4132, maria.j.kotiranta@jyu.fi 

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,