Ajankohtaista

Isa-info 20.3.2017

Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille 
Opiskelijasivut: opiskelu.jyu.fi 

Facebook: facebook.com/JyvaskylaUniversity 
Twitter: @uniofjyvaskyla 
Instagram: uniofjyvaskyla
Youtube: www.youtube.com/JyvaskylaUniversity 

 

Opiskelu

 • Arman Alizad ja Pekka Hyysalo opiskelijoiden DreamUp-yrittäjyystapahtuman innostajina »
 • Haluatko töihin Suomen suurimmille festareille? Hae EduFuturan opiskelijatiimiin! »
 • Maahanmuuttajille ohjausta ja neuvontaa yliopiston hakijapalveluista »
 • Jyväskylän yliopisto onnittelee menestyneitä urheilijaopiskelijoitaan »
 • Osallistu kyselytutkimukseen videosisältöjen kulutustottumuksista, voita leffalippu! »

Yliopisto

 • Jyväskylän yliopiston päärakennuksen korjaushanke loppusuoralla »
 • Infopaketti sisäilma-asioista opiskelijoille »
 • Yhteishaku alkoi 15.3. – Jyväskylän yliopisto menee kohti laaja-alaisia tutkinto-ohjelmia »

Opiskelijablogit

 • Kansainvälistyminen tutoroimalla »
 • Päiväni gradun kirjoittajana »

Tapahtumat

 • DreamUp -tapahtuma huomenna tiistaina 21.3.! »
 • Suomi 100 -demokratiaseminaari 23.3.»
 • Twerk workshop lauantaina 25.3. »
 • Kalusteiden poistomyynti yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille 28. ja 29.3. »
 • Smart digital home – Älykoti-innovaatioiden kaupallistaminen 30.3. »
 • Resurssiviisas sairaala - hyvinvointia Kukkulalta Keniaan - esittelytilaisuus 31.3.»
 • Pariakrobatia perjantaina 7.4. » 

Liikunta ja hyvinvointi

 • Yliopistoliikunnan opintoihin liittyvän liikuntakurssilla on tarjolla sinulle ja opiskelukavereillesi kaikenlaista liikuntaa »
 • Kohta pääset juoksemaan kuiville kaduille ja metsäpoluille »
 • Tule tanssimaan swing- tai hiphop-musiikin tahtiin 
 • Miten sulkapallo saadaan elämään pelissä? »

Opiskelu

Arman Alizad ja Pekka Hyysalo opiskelijoiden DreamUp-yrittäjyystapahtuman innostajina »

Vuosittainen opiskelijoiden DreamUp-yrittäjyystapahtuma tuo vilinää Jyväskylän keskustaan huomenna tiistaina 21.3.2017 klo 12 – 18. Yrittämiseen, innostumiseen, kokeilemiseen ja kehittämiseen nuoria kannustavat tv-persoona ja yrittäjä Arman Alizad sekä Fightback-brändin rakentanut yrittäjä Pekka Hyysalo.

Haluatko töihin Suomen suurimmille festareille? Hae EduFuturan opiskelijatiimiin! »

Opiskeletko tai oletko juuri valmistunut Jyväskylän yliopistosta, ammattikorkeakoulusta tai koulutuskuntayhtymän oppilaitoksista? Oletko aktiivinen somen käyttäjä ja tulet juttuun erilaisten ihmisten kanssa? Oletko innostunut opiskelusta ja haluat kertoa siitä muillekin? Siinä tapauksessa voit olla etsimämme EduFutura-tiimiläinen!

Maahanmuuttajille ohjausta ja neuvontaa yliopiston hakijapalveluista »

SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) tarjoaa korkeakoulutukseen tukevaa ohjausta ja neuvontaa maahan muuttaneille. Palvelut on suunnattu kaikille siirtolaisille, jotka ovat kiinnostuneet korkeakoulutuksesta ja haluavat aloittaa korkeakouluopinnot suomalaisessa korkeakoulussa. Jyväskylän yliopiston SIMHE-toimisto on siirtynyt yliopiston koulutuspalvelut -yksikköön, hakijapalveluiden ja muiden opiskelun tukipalveluiden yhteyteen.

Jyväskylän yliopisto onnittelee menestyneitä urheilijaopiskelijoitaan »

Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen järjestää jälleen tänä keväänä mitalikahvitilaisuuden urheilussa menestyneille opiskelijoillemme. Etsimme nyt Jyväskylän yliopistossa opiskelijana kirjoilla olleita/olevia opiskelijoita, jotka ovat 1.1.2016.-28.2.2017 välisenä aikana saavuttaneet edustamassaan lajissa SM-, EM- tai MM-tason mitalin.

Osallistu kyselytutkimukseen videosisältöjen kulutustottumuksista, voita leffalippu! »

Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnassa tutkitaan suomalaisten kuluttajien videosisältöjen kulutustottumuksia. Vastaamaan pääsee osoitteessa: http://kyselyt.limequery.com/index.php/529421/lang-fi  ja osallistujien kesken arvotaan 10 Finnkinon elokuvalippua. Kyselylomake on avoinna 16.4.2017 asti.

Yliopisto

Jyväskylän yliopiston päärakennuksen korjaushanke loppusuoralla »

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) omistaman Jyväskylän yliopiston päärakennuksen sisäilmakorjaus valmistuu kesäkuun loppuun mennessä. Mittava hanke tarkasti suojellussa rakennuksessa on viivästynyt alkuperäisestä aikataulustaan korjaustöiden aikana ilmenneiden lisämuutostarpeiden vuoksi.

Infopaketti sisäilma-asioista opiskelijoille »

Yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle järjestettiin 20.3. infotilaisuus sisäilma-asioista. Tilaisuudessa kerrottiin yliopiston rakennusten kunnosta, tehdyistä sisäilmatutkimuksista ja -korjauksista. Tilaisuuden tallenne tulee pian Moniviestimeen ja asiantuntijoiden esitykset saataville opiskelu.jyu.fi-sivustolle

Yhteishaku alkoi 15.3. – Jyväskylän yliopisto menee kohti laaja-alaisia tutkinto-ohjelmia »

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyi 15.3.2017. Jyväskylän yliopistolla on tarjolla yli 2000 aloituspaikkaa 88 eri hakukohteessa kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Kevään yhteishaussa näkyy yliopiston opetussuunnitelmien uudistuminen.

Opiskelijablogit

Kansainvälistyminen tutoroimalla »

Kiinnostaako sinua kansainvälistyminen, mutta et haluaisi lähteä Suomen ulkopuolelle? Vai haluaisitko kenties jatkaa kansainvälistä elämää vaihdosta palattuasi? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin? Tahdotko treenata kielitaitoasi eri kielillä? Opiskelijalähettiläiden blogissa Ida-Sofia kertoo kokemuksistaan kansainvälisenä tutorina. 

Päiväni gradun kirjoittajana »

Gradua tehdessä löytyy viimeistään se paljon puhuttu selkäranka; lusmuilusta ei ole mitään hyötyä, sillä tätä testiä ei läpäistä lottoamalla monivalintalomakkeessa. Työtä ei voi sysätä kenenkään muun harteille, joten jos sitä ei tee, se ei vain yksinkertaisesti etene. Lue Sinimari Mäntysen ajatuksia gradublogista! 

Tapahtumat

DreamUp -tapahtuma huomenna tiistaina 21.3.! »

ti 21.3.2017 klo 12-18, Jyväskylän keskusta, Aalto-sali
Vuosittainen opiskelijoiden yrittäjyyspäivä DreamUp järjestetään 21.3.2017 klo 12-18 Jyväskylän keskustassa. Ohjelmassa on muun muassa opiskelijayrittäjien pop up -tori, kohtaamisia yrittäjyyden asiantuntijoiden kanssa sekä inspiroivia puheenvuoroja. Pääesiintyjinä ovat tänä vuonna Arman Alizad ja Pekka Hyysalo. Tule mukaan löytämään oma polkusi ja nauttimaan yritteliäästä tunnelmasta! Lisätietoja löydät osoitteesta info.dreamupjkl.fi.

Suomi 100 -demokratiaseminaari 23.3. »

to 23.3. 2017, 15-18, Mattilanniemi, Agora, auditorio 1 (Martti Ahtisaari -sali)
Jyväskylän yliopisto järjestää Suomi 100 -demokratiaseminaarin, joka esittelee nykytutkimuksen näkökulmia demokratiaan. Aihetta pohjustetaan Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan asiantuntijoiden puheenvuoroilla, jonka jälkeen pidetään paneelikeskustelu. 

Twerk workshop lauantaina 25.3. »

la 25.3. 2017 klo 10.30-12.30, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, Pääkampus, Rajakatu 35
Korkeakoululiikunnan Twerk workshopiin, joka on lauantaina 25.3. klo 10.30-12.30  mahtuu vielä mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautuminen:  https://www.facebook.com/events/759484074206136/

Kalusteiden poistomyynti yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille 28. ja 29.3. »

ti 28.3. ja ke 29.3. 2017 klo 10:00 – 18:00, Kanavuori, Varikkotie 160, Vaajakoski
Yliopiston käytössä olevissa varastotiloissa Kanavuoren kallioluolastossa järjestetään erityisesti henkilökunnalle ja opiskelijoille suunnattu käytettyjen kalusteiden poistomyynti ti 28.3. ja ke 29.3. klo 10:00 – 18:00. Poistomyynti on avoin myös muulle yleisölle.

Smart digital home – Älykoti-innovaatioiden kaupallistaminen 30.3. »

to 30.3 2017, klo 9-11, Spinaakkeri, Ahlmaninkatu 2 E, Jyväskylä (Mattilanniemen kampusalue)
Jyväskylän yliopisto ja Suomen Yrityskehitys Oy tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkijoiden ja älykotiratkaisuilla liiketoimintaa tekevien yritysten ja osaajien kohtaamiselle.Tavoitteena on vauhdittaa älykotiratkaisuja koskevien tutkimustulosten kaupallistamista sekä mahdollistaa tutkijoiden ja yritysten keskinäinen yhteistyö uusien, innovatiivisten ratkaisujen tuomiseksi markkinoille.

Resurssiviisas sairaala - hyvinvointia Kukkulalta Keniaan - esittelytilaisuus 31.3. »

pe 31.3. 2017, klo 12-15, Keski-Suomen keskussairaala, Auditorio 1
Tule ideoimaan ja keskustelemaan kuinka vanhan sairaalarakennuksen laitteistot hyödynnettäisiin? Ratkaisuja voisivat olla esimerkiksi kansallinen laitepörssitoiminta, kehitysyhteistyö Kenian aluesairaaloiden kanssa, uutta yrittäjyyttä maakuntaan tai monitieteistä tutkimustoimintaa.

Pariakrobatia perjantaina 7.4. » 

pe 7.4. 2017 klo 14-16, Seminaarinmäki, L-rakennus, telinesali
Tule taas kokemaan lapsuudesta tuttu lentsikka-liike! Korkeakoululiikunnan pariakrobatian alkeistason workshopissa yhdistetään akrobatiaa ja kehonhallintaa. Workshop järjestetään pe 7.4. klo 14-16. Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1392822184072624/

Liikunta ja hyvinvointi

Yliopistoliikunnan opintoihin liittyvän liikuntakurssilla on tarjolla sinulle ja opiskelukavereillesi kaikenlaista liikuntaa »

Maaliskuussa opintoihin liittyvällä liikuntakurssilla saa kokeilla telinevoimistelua, voi pelata futsalia, saa vinkkejä terveeseen selkään ja pääsee tutustumaan tanssilliseen voimisteluun. 

Kohta pääset juoksemaan kuiville kaduille ja metsäpoluille »

Ti 21.3. klo 16.15. Juoksun alkeiskurssilla opit hyvän juoksutekniikan ja saat vinkkejä kauniista lenkkeilymaastoista. Myös lihashuolto tulee tutuksi. 

Tule tanssimaan swing- tai hiphop-musiikin tahtiin 

La 25.3. klo 14  Lindy Hop –kurssilla pääset New Yorkiin ja 1930-luvun swing-musiikin maailmaan. Kurssille voit tulla myös ulkopuolisen parin kanssa tai ilman paria. 
https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=211134
Ke 29.3. klo 16  Twerk-kurssilla musiikin tunnelma on aivan toinen. Twerkkaus eli twerking on provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan tyypillisesti hiphop- musiikkiin.
https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=211122

Miten sulkapallo saadaan elämään pelissä? »

To 30.3. klo 16 sulkapallon peruskurssilla pääset kehittämään perustekniikkaasi niin, että sulkapallopelistä tulee nautittavaan pelailua, jossa sulkapallo pysyy ilmassa pitkään.

Väitökset

Näyttelyt

Apurahat

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat opiskelijoille

Isa-info on Jyväskylän yliopiston uutiskirje opiskelijoille. Isa-info ilmestyy kaksi kertaa kuussa ja sen toimittaa yliopiston viestintäpalvelut, tiedotus@jyu.fi.  
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,