Tuloksiin yhteisvoimin – Agora Center 2002–2016

Alkamisaika: torstai 18. toukokuuta 2017, 12.00

Päättymisaika: lauantai 30. syyskuuta 2017, 16.00

Paikka: Seminaarinmäki, Seminarium, näyttelykeskus Soihtu

Tervetuloa Agora Centerin toiminnasta kertovaan näyttelyyn!

Jyväskylän yliopiston tiedemuseon näyttely Tuloksiin yhteisvoimin - Ambitious Co-creation esittelee vuosina 2002-2016 toimineen tutkimusyksikkö Agora Centerin vaiheita ja saavutuksia. Agora Center oli monitieteinen ja verkottunut erillislaitos, joka toimi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2016 tehtyihin rakenneuudistuksiin saakka. Yksikkö keskittyi tietoyhteiskunnan sekä ihmisläheisen tieto- ja viestintäteknologian sovellusten ja palveluiden tutkimus- ja kehittämistyöhön. Toiminta perustui aktiiviseen yhteistyöhön julkisen sektorin, elinkeinoelämän ja eri organisaatioiden kanssa.

Agora Center oli toimintatavoiltaan edelläkävijä ja edisti sekä monitieteistä tutkimustyötä että tutkimustulosten käytäntöön soveltamista. Tutkimusyksikkö tuotti lukuisia julkaisuja sekä innovaatioita, joilla on ollut huomattava yhteiskunnallinen vaikutus niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Näyttelyssä esitellään Agora Centerin toimintaa monen eri osa-alueen kautta. Esillä on valokuvia, esineitä, laitoksen tuottamia julkaisuja ja videomateriaalia. Kävijöillä on myös mahdollisuus kokeilla Agora Centerissä kehitettyä Ekapeliä sekä sen eri kielialueille toteutettuja GraphoGame -versioita.

Näyttely on esillä näyttelykeskus Soihdun vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Kipinä-galleriassa 18.5.-30.9.2017.
Soihtu-näyttelykeskus S-rakennuksessa Seminaarinmäellä on avoinna
ke-pe klo 12-17 ja la klo 12-16.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Päivi Fadjukoff, Head of Planning and Development in the former Agora Center
paivi.fadjukoff@jyu.fi