Karoliina Honkala kemian professoriksi

Karoliina Honkala
Karoliina Honkala, kuva: Petteri Kivimäki.
Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen on ottanut kemian professorin (laskennallinen nanokatalyysitutkimus) tehtävään FT, dosentti Karoliina Honkalan 1.4.2017 alkaen. Professuuri on sijoitettu Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kemian laitokseen.

Karoliina Honkala (s. 1973 Kuusamo) on opiskellut Oulun yliopistossa ja väitellyt filosofian tohtoriksi fysikaalisen kemian alalta vuonna 2001. Jyväskylän yliopiston fysikaalisen kemian dosentiksi hänet on nimitetty vuonna 2006.

Honkala on työskennellyt yliopistotutkijana Jyväskylän yliopistossa vuodesta 2012. Tätä ennen hän on toiminut mm. Suomen Akatemian tutkijatohtorina (2005-2006), akatemiatutkijana Jyväskylän yliopistossa (2006-2012) ja tutkimusprofessorina Tanskan teknillisessä yliopistossa 2002-2004.

Honkalan laaja tieteellinen julkaisutuotanto käsittää yli 70 vertaisarvioitua kansainvälistä tieteellistä artikkelia. Hänen tutkimuksensa keskittyy ymmärtämään, mitkä eri tekijät vaikuttavat katalyyttisten reaktioiden aktiivisuuteen ja valikoituvuuteen. Tätä tietoa tarvitaan, jotta löydettäisiin taloudellisempia ja tehokkaampia katalyyttimateriaaleja teollisuuden ja kuluttajien tarpeisiin sekä kyettäisiin vastaamaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen haasteisiin.

Karoliina Honkala on Suomen katalyysiseuran varapuheenjohtaja, Suomen edustaja European Federation of Catalysis -neuvostossa sekä jäsenenä opetusministeriön alaisessa laskennallisten tieteiden yhteistyöfoorumissa.  Hän on saanut pohjoismaisen katalyysiseuran Berzelius-palkinnon vuonna 2015.

Professori Karoliina Honkala, puh. 040 805 3686, karoliina.honkala@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,