Liikuntabiologian tieteenala hakee 18–45-vuotiaita miehiä yhdistettyyn liikunta- ja saunatutkimukseen

Haluaisitko saada kattavan testipaketin fyysisistä ominaisuuksistasi? Haluaisitko olla samalla myös mukana tuottamassa arvokasta tietoa saunan vaikutuksista harjoittelun jälkeiseen palautumiseen?  Mikäli kiinnostuit, saatat olla juuri hakemamme henkilö.

Liikuntabiologialla alkaa toukokuussa 2017 tutkimus, joka käsittelee saunan vaikutuksia harjoituksista palautumiseen. Mikäli olet 18-45 -vuotias perusterve ja vähintään 1-2 kertaa viikossa liikuntaa harrastava mies, käyt saunassa säännöllisesti vähintään kerran viikossa sekä olet alustavasti kiinnostunut toimimaan koehenkilönä tutkimuksessa, otathan yhteyttä, niin kerromme lisätietoja.

Tutkimus sisältää viisi mittauskertaa touko-heinäkuun 2017 aikana. Yksittäinen mittauskerta sisältää voima- ja kestävyystyyppisiä kuormituksia yhdistettynä saunomiseen sekä seuraavana päivänä 24 h palautumisen jälkeen tehtävän kontrollimittauksen. Mittausten välillä tutkittava voi jatkaa normaalia elämää ja liikuntaharrastuksiaan.

Tutkimukseen osallistuva henkilö saa mm.:

• Kehonkoostumusmittaus (rasvaprosentti ja lihasmassa)
  • Maksimaalinen hapenottokykytestin
  • Tietoa maksimivoimastaan ja voimantuottonopeudestaan
  • Tietoa saunan vaikutuksista verenpaineeseensa ja palautumiseen

Tutkittavalla ei saa olla aikaisemmin todettua sydän- ja verisuonisairautta, diabetesta eikä sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä, tulehduksellista sairautta, hengitys- ja verenkiertoelimistön sairautta, sairauksia jotka haittaavat kuormitusta ja harjoittelua, hoitamatonta pahanlaatuista eikä yhteistyötä haittaavaa psykiatrista sairautta, eikä liikuntavammaa. Koehenkilöiksi haetaan ainoastaan tupakoimattomia henkilöitä eikä heillä saa olla hormonitoimintaan vaikuttavaa lääkitystä. Tutkimuksen järjestelyt ja tulosten raportointi ovat luottamuksellisia. Tutkimuksesta saatavat tiedot tulevat ainoastaan tutkittavan ja tutkijaryhmän käyttöön ja tulokset julkaistaan tutkimusraporteissa siten, että yksittäistä tutkittavaa ei voida tunnistaa. Tutkimusta toteuttavat professorit Keijo Häkkinen, Jari Laukkanen ja Arja Häkkinen ja tutkimuksessa on mukana useita Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan liikuntabiologian tieteenalan opiskelijoita.

Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse: joonas.a.rissanen(at)student.jyu.fi (050 404 5743) tai tanja.j.niemi(at)student.jyu.fi (040 525 9518).

Kerro sähköpostissa nimesi, yhteystietosi, pituus, paino ja ikä, sekä kuvaile liikunta- ja saunomistottumuksiasi.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: