Unifund Jyväskylä Oy: Uusi sijoitus Humap Softwareen

Unifund jatkaa sijoitustoimintaa yliopistolähtöisiin kasvuyrityksiin. Unifund on mukana Suomen kuumimpiin työelämän kehittämisen startup-yrityksiin kuuluvan Humap Softwaren rahoituskierroksella. Humap Software on saanut liki 1,3 miljoonan euron kasvurahoituksen. Tavoitteena on strategia- ja muutospalvelu REALin nopea kansainvälistyminen.

Rahoituksen voimin jyväskyläläinen startup-nousija lähtee kansainvälistämään organisaatiokehittämisen ja -konsultoinnin REAL-strategiapalveluaan. Muutos- ja strategiatyötä, yritysjärjestelyjä, rakennemuutoksia, sitoutumista ja yhteistyön rakentamista tukevaa REALia käyttää tällä hetkellä yli sata asiakasta tuhannessa kehittämisprojektissaan yli kymmenessä maassa.

Unifundin lisäksi Humap Softwaren kasvua ja kansainvälistymistä lähti rahoittamaan yhdeksän business-enkeliä. Lisäksi mukana on keskisuomalainen pääomarahasto Midinvest Oy. Osa rahoituspotista tulee yritysrahoituskeskus Tekesiltä, joka myönsi Humap Softwarelle lähes 600 000 euroa kasvun vauhdittamiseen.

- REAL on ratkaisu juuri niihin haasteisiin, joiden kanssa organisaatiot tätä nykyä painivat. Haluamme tukea organisaatioelämän ja konsultointibisneksen murrosta, tuoda digitaalisuuden osaksi organisaatioiden arkea ja lisätä sekä kehittämis- että konsultointityön vaikuttavuutta, kertoo Humap Softwaren toimitusjohtaja Ilkka Mäkitalo.

Humap Softwarelle on tiivis yhteys Jyväskylän yliopistoon. Noin puolet henkilökunnasta on opiskellut yliopistossa joko perus- tai jatkotutkinto-opiskelijana. REALin kehittämisen ensiaskeleet otettiin tietotekniikan tutkimuslaitoksella. Vuosien saatossa Humap Software on tehnyt monipuolista tutkimusyhteistyötä Jyväskylän yliopiston eri tiedekuntien ja tutkimuslaitosten kanssa (esimerkiksi viestinnän laitos ja koulutuksen tutkimuslaitos). REAL-strategiapalvelua käytetään useissa Jyväskylän yliopiston yksiköissä. Humap Softwaressa yhdistyvät Jyväskylän yliopiston vahvuusalueet: kasvatustiede, viestintätieteet, informaatioteknologia ja psykologia.

- Olemme kiitollisia Jyväskylän yliopistolta saamastamme vahvasta osaamispohjasta, jonka varaan työkalu on rakennettu. Haluamme kehittää tiivistä yhteistoimintaa entisestään ja pitää kiinni tutkimusyhteistyöstä myös jatkossa. Vaikka liiketoiminta kasvaa kansainvälisesti, juuret ovat vahvasti Jyväskylässä, Mäkitalo sanoo.

Humap Software on Humap Oy:n spin-off-yritys. Konserni omistaa Humap Softwaresta 50 %. Vuonna 2016 Humap Softwaren liikevaihto oli noin 625 000 euroa. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 13 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Australiassa.

Jyväskylän yliopiston perustama rahoitusyhtiö Unifund Jyväskylä Oy auttaa liiketoimintaa, joka perustuu yliopistossa syntyneiden immateriaalioikeuksien hyödyntämiseen tai tutkimustulosten ympärille syntyneeseen palveluliiketoimintaan.

Ilkka Mäkitalo
Humap Software Oy