Ajankohtaista

Pohjanmaan kauppakamarilta lahjoitus Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle

Pohjanmaan kauppakamari lahjoittaa juhlavuotensa kunniaksi alueen korkeakoulutukselle

YLIOPISTOILLA TÄRKEÄ ROOLI ELINKEINOELÄMÄN EKOSYSTEEMISSÄ

Kauppakamaritoiminnan aloittamisesta Pohjanmaan rannikolla tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi Pohjanmaan kauppakamari tekee merkittävän lahjoituksen kauppakamarialueen korkeakoulujen hyväksi. Lahjoituksen kokonaissumma on 230 000 euroa.
Lahjoitus jakautuu korkeakouluille seuraavasti:

  • Vaasan yliopisto, 150 000 euroa
  • Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, 30 000 euroa
  • Åbo Akademi, energiatekniikan koulutusohjelma, 20 000 euroa sekä
  • Svenska handelshögskolan, Vaasa, 30 000 euroa.

Lahjoituksilla halutaan tukea alueen korkeakoulutusta, jonka merkitys alueen elinvoimaisuudessa on suuri. – Osaaminen ja sen kehittäminen on meille tärkeää. Kauppakamari on koko historiansa ajan ollut tukemassa yliopistoja ja osaamista, perustelee lahjoitusta kauppakamarin toimitusjohtaja Juha Häkkinen. Kauppakamari tekee töitä alueen yritysten menestymismahdollisuuksien eteen. Elinkeinoelämälle on tärkeää, että eri puolilla aluetta on myös tulevaisuudessa yliopistokoulutusta sparraamassa aluekehitystä ja tuottamassa osaavaa työvoimaa, täydentää kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä.

– Pohjanmaan kauppakamarilla on ollut koko Vaasan yliopiston olemassaolon ajan merkittävä rooli yliopiston toiminnan tukijana. Tämä hieno lahjoitus auttaa meitä toteuttamaan strategiaamme ja tehtäväämme seudun elinkeinoelämän tukemiseksi. Vaasan yliopisto kiittää Pohjanmaan kauppakamaria lahjoituksesta ja onnittelee 100-vuotiasta alueen tärkeää toimijaa, sanoo Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Tanja Risikko kiittää myös lahjoituksesta. - Arvostamme yritysten tukea. Sekä taloudellinen tuki että yhteistyöhön annettu aika on meille arvokasta. Keski-Pohjanmaan alueelta tehdyt lahjoitukset ovat signaali siitä, että yliopistollista koulutusta ja tutkimusta arvostetaan ja tarvitaan täällä.

Korkeakoulujen käynnissä oleva varainkeruu kestää kesäkuun loppuun saakka. Valtio on luvannut tukea yliopistojen pääomakeräystä vastinrahalla. Jokainen lahjoituksena saatu euro tuo yliopistoille maksimissaan kolminkertaisen vastinrahan. - Valtion myöntämän vastinrahan vuoksi nyt tehtävät lahjoitukset ovat erinomainen sijoitus kauppakamarin vuosien aikana keräämälle pääomalle, sanoo Häkkinen.

Kauppakamarin lahjoitus muodostuu 5.5.2017 pidettävän gaalan illalliskorttituotoista sekä kauppakamarin 100-vuotisjuhlassaan vastaanottamista yhteistyökumppaneiden lahjoituksista. Sekä illallisen tuotto että kauppakamarin saamat lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä korkeakouluille. Näistä arvioidaan kertyvän noin 30-40 000 euroa. Loput eli valtaosa lahjoituksesta tulee suoraan kauppakamarilta.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juha Häkkinen 0500 561 036 tai
johtaja Paula Erkkilä 044 781 0704

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,