Ajankohtaista

Democracy Googled. Kahdestoista poliittisen ajattelun ja käsitteellisten muutosten symposium Jyväskylässä

Alkamisaika: torstai 01. kesäkuuta 2017, 09.00

Päättymisaika: perjantai 02. kesäkuuta 2017, 17.00

Paikka: Mattilanniemi, Agora, Beeta

Democracy Googled. Kahdestoista poliittisen ajattelun ja käsitteellisten muutosten symposium Jyväskylässä

Robotisaatio ja automatisaatio muovaavat monin tavoin useita ihmisen toiminnan alueita, kuten journalismia, investointeja ja akateemista elämää. Kehittyneet digitaaliset työvälineet, kuten indikaattorit ja algoritmit, merkitsevät ihmisen toiminnan rajojen uudelleenarviointia. Millä tavoin digitalisaatio määrittää ennalta tulevaisuuden toimintaa tai rajoittaa vapautta? Onko toimijuudesta tulossa vanhanaikaista?

Politiikka ei myöskään ole immuuni näille muutoksille, kuten viimeaikaiset tapahtumat osoittavat. Millaisia vaikutuksia vaalien, poliittisen keskustelun ja parlamentaarisen politiikan digitalisoitumisella on? Elämmekö jo totuuden jälkeisessä järjestelmässä? Millainen on demokratian tulevaisuus arvostettuna ihmisyhteisöjen itsesäätelyn mekanismina? Millaisin poliittisin resurssein parlamentaariset ja demokraattiset instituutiot voivat vastata näihin haasteisiin?

Democracy Googled -symposium kokoaa yhteen tutkijoita valtio-opin, historian, mediatutkimuksen, tietojenkäsittelytieteen ja filosofian tieteenaloilta. Symposiumin teemana on vapauden ja politiikan tulevaisuus. Tapahtuma on englanninkielinen.


Keynote-esitelmät:

  • Cristina Andersson: “Decisionmaking and democracy in a robotizing world”
  • Cornelia Ilie: "Web-mediated communication genres: Affordances and challenges"

Järjestäjänä on FiDiPro-projekti Transformations of Concepts and Institutions in the European Polity (TRACE).

https://www.jyu.fi/trace

Lisätietoja

Anna Björk
anna.k.bjork@jyu.fi
+358 40 805 4151
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,