Ajankohtaista

Ihmisoikeudet ja tiede arktisella alueella

Alkamisaika: perjantai 29. syyskuuta 2017, 09.00

Päättymisaika: perjantai 29. syyskuuta 2017, 16.00

Paikka: Säätytalo, Helsinki

Globaalimuutos on arktisella alueella nopeaa ja sen seuraukset ovat arvaamattomia. Alueelle kohdistuu moninaisia tieteellisiä ja taloudellisia tutkimusintressejä. Kilpailu luonnonvaroista, ympäristönsuojelulliset tavoitteet, alkuperäiskansojen oikeudet ja tutkijoiden halu ymmärtää muutostilassa olevaa aluetta toisaalta aiheuttavat ristiriitoja, mutta toisaalta luovat mahdollisuuksia uudenlaisille yhteistyön muodoille. Human Rights and the Arctic -symposiossa kansainväliset huippututkijat ja poliitikot keskustelevat alueeseen liittyvistä haasteista: Toteutuvatko tutkijoiden oikeudet tutkimuksen tekemiseen? Kuinka alkuperäiskansojen oikeudet tulisi turvata? Mitä alueen globaalimuutos tarkoittaa laajemmin? Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!

Symposio on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. 

Symposio on ilmainen, mutta vaatii järjestelyiden vuoksi ilmoittautumisen 31.7. mennessä.

Sekä ohjelma että ilmoittautumislomake löytyvät symposiumin verkkosivuilta www.academies.fi/arctic

Lisätietoja:
Päivi Tikka, paivi.tikka(at)academies.fi, +358 325 42 14
Kalle Videnoja, kalle.videnoja(at)academies.fi, +358 44 762 4454
Jan Nissen, jan.nissen(at)leopoldina.org, +49 345 472 39 834

kuuluu seuraaviin kategorioihin: